MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Školní kolo v recitaci

Školní kolo v recitaci

Ve středu 29. 2. 2012 proběhlo na naší škole už tradičně školní kolo recitační soutěže pro žáky nižšího gymnázia. Zúčastnilo se ho 15 soutěžících ve dvou kategoriích, z nichž tři postupují do okresního kola. Jsou to ze 3. kategorie Alžběta Šichtová a Jáchym Křížek (oba z primy A)a ze 4. kategorie Jitka Luňáčková (z tercie B).

Celý článek

Vlajka pro Tibet

Vlajka pro Tibet

Naši studenti se opět připojí k akci Vlajka pro Tibet, která upozorňuje na systematické porušování lidských práv ze strany čínských úřadů. Odhaduje se, že v důsledku čínské agrese zahynulo od roku 1950 více než jeden milion Tibeťanů! 

Celý článek

Pozvánka na akci - DALEKO OD MOSKVY

Moskva není Rusko, řekne vám téměř každý Rus mimo své hlavní město. A co je tedy to Rusko? A jaká je pak Moskva? Panuje tam jen totalita, pije se vodka a každý den někdo vraždí novináře, jak se zdá z běžných zpráv v Česku? Nebo je to standardní země ekonomicky silných firem a obyvatel, jak prezentují mnozí naši představitelé? Jací jsou sami Rusové? A dalších dvě stě národů, které vedle Rusů v Rusku žijí? Co o sobě vědí Češi a Rusové žijící v Česku? A co od největší země světa čekat po prezidentských volbách?

Pár odpovědí bude možné najít "Daleko od Moskvy" - na mimořádném happeningu věnovaném různorodosti dnešního Ruska a jeho obyvatel žijících tam i za jeho hranicemi, tedy i v České republice. Happening, pořádaný českými rusisty, publicisty a filmaři, se uskuteční v neděli 11. 3. v klubu Blink. Ten se nachází v nevyužívané hale v pražské Holešovické tržnici, přeměněné na tři týdny (22. 2. - 11. 3.) v kulturní centrum. Program láká k návštěvě!

Nymburští debatéři zabodovali v Přerově!

Nymburští debatéři zabodovali v Přerově!

V rámci 3. kvalifikačního turnaje Debatní ligy (DL) v Přerově na Moravě reprezentovalo nymburské Gymnázium trio týmů. Tým TOGO (J. Sladký, D. Gromada a M. Jecha), tým Per Elequens (M. Dolečková, V. Kučera a M. Vlčková) a tým ERGO (V. Urban, K. Kutnarová a J. Scholzová a T. Uhlíř, hostující z gymnázia Open Gate). A jak se jim vedlo?

Celý článek
<předchozí 1 ... 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D.

Prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D. (*8. 10. 1973), soudce Ústavního soudu ČR, profesor teorie práva na PrF UK v Praze a vůbec první Čech, který dosáhl prestižního titulu doktor právních věd (S.J.D.), maturoval na naší škole v roce 1992.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Pomník Husa

5. červenec 1903

V Praze na Staroměstském náměstí byl položen základní kámen k pomníku M. Jana Husa.

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.