Dvakrát bronz v krajském kole ve volejbale středních škol

Dvakrát bronz v krajském kole ve volejbale středních škol

V pátek 21. 3. bylo odehráno na třech hřištích v hale SOŠ v Kolíně krajské kolo ve volejbale dívek a hochů ze středních škol. Turnaje se zúčastnilo 7 chlapeckých a 5 dívčích týmů. Hráčky i hráči naší školy obsadili shodně 3. místo ve své kategorii.

družstvo chlapců:

Keller Martin, Hašek Josef, Špicar Vít, Szita Jiří, Formánek Tomáš, Čepelák Vít, Říha Dan, Zahrádka Jan

družstvo dívek:

Budková Kristýna, Králová Barbora, Petrusová Iva, Soukupová Tereza, Stará Barbora, Mezuliánková Tereza

Turnaj chlapců byl rozehrán ve dvou skupinách, vítězové skupin sehráli utkání o první místo, druzí se utkali o 3. místo a družstva, která ve skupině obsadila místo třetí doplnila svým utkání pořadí na 5. a 6. místě, poslední ze čtyřčlenné skupiny skončil i poslední, tedy 7. v celém turnaji.

Naše chlapecké družstvo sehrálo ve skupině dva podobné zápasy. Po vítězství v prvním setu, prohrálo set druhý, a to stačilo jen na souboj o třetí místo. Druhý set s vítězem naší skupiny Gymnáziem Benešov prohráli naši hráči až po napínavé koncovce 25:27, když na stav 23:23 dorovnávali z 19:23 a měli i mečbol. I v utkání o 3. místo družstvem ISŠ Rakovník vyhráli naši volejbalisté první set, a ve druhém opět prohráli. Rozhodnutí, tedy konečné 3. místo v turnaji, přineslo jasné vítězství našich studentů ve zkrácené hře.

1. místo: Gymnázium Kolín

2. místo: Gymnázium Benešov

3. místo: Gymnázium Nymburk

4. místo: ISŠ Rakovník

5. místo: SPŠ Kolín

6. místo: VOŠ Benešov

7. místo: SG Kladno

 

Dívky hrály v pětičlenné skupině, každý s každým na dva hrané sety.

Naše volejbalistky sehrály první utkání s družstvem VOŠ a SZeŠ Benešov. Toto utkání prohrály naše děvčata 2:0, byly bohužel oslabeny o naši nejlepší hráčku, maturantku Terezu Mezuliánkovou, která absolvovala ráno focení na maturitní tablo své třídy, a těsně jí ujel vlak, a proto mohla nastoupit až do dalšího utkání s OA Kolín, které naše družstvo jasně vyhrálo. S vítězem celého turnaje, družstvem Gymnázia Benešov, sice naše hráčky prohrály 2:0, ale po statečném, a hlavně v druhém setu velmi dobrém výkonu. V rozhodujícím posledním, utkání v turnaji s družstvem Gymnázia Kolín prohrála naše děvčata těsně první set 23:25, ale jasně dominovala v setu druhém, a tímto vítězstvím si zajistila celkové 3. místo.

1. místo: Gymnázium Benešov

2. místo: VOŠ a SZeŠ Benešov

3. místo: Gymnázium Nymburk

4. místo: Gymnázium Kolín

5. místo: OA Kolín

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

škpt. Jindřich Šilhánek

Škpt. pěchoty Jindřich Šilhánek (24. 2. 1898-9. 5. 1945), voják, legionář, odbojář za 2. světové války, maturoval v roce 1916.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Srdečná dohoda

6. červenec 1903

Návštěva francouzského prezidenta Émila Loubeta a ministra zahraničí Théophila Delcassého v Londýně byla počátkem jednání s Británií, které vedlo 8. 4. 1904 k vytvoření tzv. Entente cordiale – dohody o vzájemné spolupráci Francie a Británie.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.