MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Historické osobnosti ve Frankofonním klubu

Historické osobnosti ve Frankofonním klubu

V prvních listopadových dnech měly některé skupiny studentů francouzštiny možnost vyzkoušet si hodinu francouzského jazyka trochu jinak. Realizovali jsme již pátou aktivitu frankofonního klubu. Lektory se opět stali studenti naší školy, tentokrát žáci 3TA, kteří si za úkol zvolili připravit prezentaci známých historických osobností pro nové studenty francouzštiny ze tříd 1PA, 1A a 5QB.

Celý článek

Rozvojový program Excelence středních škol 2011

Díky loňskému úspěchu našich studentů v krajských i celostátních kolech soutěží se mohla škola zapojit do rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2011 – Excelence středních škol 2011, který vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Základním cílem programu je především podpora, zvyšování kvality a rozšiřování péče o talentované žáky na středních školách, kteří jsou schopni dosahovat vynikajících výsledků, i obecně posílení zájmu a motivace žáků i pedagogů o zapojení do vyhlašovaných soutěží.

Celý článek

Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

02.11.2011
Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

Ve středu 2. 11. 2011 pořádala předmětová komise TEV pro školy našeho okresu volejbalový turnaj v kategorii středních škol (kateg. V) a společně i v kategorii VI. B (sem patří žáci tercií, kvart a kvint gymnázií, 8. a 9. tříd ZŠ a 1. roč. SŠ). Do turnaje se přihlásilo celkem 9 škol. Hrálo se ve dvou skupinách systémem „každý s každým“. Naší školu reprezentovala dvě družstva.

Celý článek

Evropský den jazyků

Letos jsme na naší škole již pošesté oslavili Evropský den jazyků. Cílem projektu je upozornit na jazykovou pestrost a podpořit učení se cizím jazykům. Do akce se zapojili studenti prvních ročníků (třídy 5QA, 5QB, 1A) a vyučující německého, francouzského a ruského jazyka. Na studenty čekaly zajímavé aktivity na 5 stanovištích v celém areálu školy.

Celý článek
<předchozí 1 ... 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1951.

Narodil se 7. 9. 1932 v Praze. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze.

 

 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Železnice z Berlína do Bagdádu

6. březen 1903

Vysoká porta (= vláda Osmanské říše) a Anatolská železniční společnost podepsaly smlouvu o stavbě tzv. bagdádské železnice. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.