MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Francouzský jazykový kurz

Francouzský jazykový kurz

V pátek 8.6. a v pondělí 11.6. se francouzštináři z 1PA a 2SA zúčastnili tradičního jazykového kurzu. Ten za devět let své existence procházel různými podobami, ale jeho cíl je stále stejný - strávit několik dní s francouzštinou v jiném kolektivu, než obvykle. To totiž osvěží klasickou výuku cizího jazyka a motivuje k dalšímu studiu. Spojení primy a sekundy pak tvoří ideální mix pro učení se navzájem. To vše potvrdil i letošní ročník na téma svátky.

Celý článek

Exkurze do Jabkenic

Exkurze do Jabkenic

V úterý 5.června a ve čtvrtek 7.června se postupně vydaly 2SA a 2SB na tradiční exkurzi do Památníku Bedřicha Smetany v Jabkenicích. Počasí nám po oba dny přálo, a tak jsme se po cestě autobusem z Nymburka na Loučeň vydali pěšky po červené značce do Jabkenic. Les nás chránil před prudkým sluncem a cesta pěkně utíkala. V památníku jsme pozorně vyslechli paní průvodkyni a vše si prohlédli. Po zpáteční cestě lesem jsme se na Loučeni odměnili zmrzlinou a potom už do autobusu a hurá zpět do Nymburka. Byl to hezky strávený školní den!

Jménem zúčastněných pedagogů a studentů

Mgr.Květa Málková

 

Celý článek

Výlet do Botanicusu v Ostré

Dne 7. 6. se naše třída sekunda A vypravila na výlet do Botanicusu v Ostré. Doprovázely nás paní profesorky Sedlatá a Haníková. Jeli jsme vlakem do Stratova a ze Stratova jsme šli pěšky lesem do Ostré.

Celý článek

Celostátní kolo soutěže EUROREBUS

Celostátní kolo soutěže EUROREBUS

Pátého června TOP hotel Praha přivítal více než tisíc účastníků celostátního kola soutěže EUROREBUS.

Celý článek
<předchozí 1 ... 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

RNDr. Zdeněk Havlas, DrSc.

RNDr. Zdeněk Havlas, DrSc., (*1951), místopředseda Akademie věd ČR, kvantový a výpočetní chemik, který se zabývá vývojem nových léků a organizační prací ve vědě, maturoval na našem gymnáziu v r. 1969.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

2. listopad 1903

Došlo k dohodě ve španělské stávce horníků: 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
23.06.2024

Ve čtvrtek 20.6. 2024 se všichni výtvarníci prvního a druhého ročníku zúčastnili výtvarné exkurze do Národní galerie ve Veletržním paláci. Jako doprovod s námi jeli prof. Haníková, Plaňanská, Grusová, Kolbábek. Pro první ročník byla připravena komentovaná prohlídka Umění dlouhého století 1796 – 1918, pro druhý ročník Konec černobílé doby 1939 – 2021.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.