MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Naše gymnázium a Ústav světových dějin o Napoleonu Bonapartovi (samozřejmě online)

Naše gymnázium a Ústav světových dějin o Napoleonu Bonapartovi (samozřejmě online)

V pátek 16. 4. 2021 proběhly v rámci hodin dějepisu pro sexty a 2A besedy s naší absolventkou PhDr. Marcelou Hennlichovou (dříve Šubrtovou), Ph.D., z Ústavu světových dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze o Napoleonu Bonapartovi. Od jeho smrti dnes v 17:49 hodin uplynula přesně dvě století.

Celý článek

Krajská online přehlídka SOČ Středočeského kraje 2021

Krajská online přehlídka SOČ Středočeského kraje 2021

DOPLNĚNY SKENY VŠECH DIPLOMŮ a INFORMACE O POSTUPU Z LICITACE NA REPUBLIKOVOU PŘEHLÍDKU
Letošní organizačně a informačně obtížnější online přehlídka nejlepších středoškolských prací ve Středočeském kraji vynesla naší škole 18 medailí. Loňský historický rekord překonán nebyl, nicméně na počet medailí (a jejich skladbu) je to náš druhý nejlepší výsledek - velmi podobný tomu z roku 2019. Na postupy to vypadá také stejně (před dvěma lety ale jeden z postupujících na republikovou přehlídku nejel, letos nebyla naopak jedna vítězná práce k postupu doporučena). Podrobné výsledky a tabulkové a grafické meziroční srovnání následují níže v tomto článku.

Celý článek

Poslední informace před týdnem přijímacích zkoušek

Poslední informace před týdnem přijímacích zkoušek

V pondělí 3. 5. začínají přijímací zkoušky a současně se po dlouhém období vrací do školy žáci prim a sekund nižšího gymnázia. Této situaci je přizpůsoben i provoz školy tak, aby byla dodržena všechna hygienická opatření. Nad rámec opatření, o nichž již byli uchazeči a jejich rodiče v předchozím období informováni, jsou zavedena režimová opatření pro vchod do budovy školy. 

 

  • Pro uchazeče bude zpřístupněn pouze hlavní vchod do školy z křižovatky ulic Komenského a Resslova. 
  • Vstup do budovy školy bude umožněn až v 7:45 hod. 

Žádáme uchazeče i rodiče, aby se před vchodem neshlukovali a dodržovali potřebné rozestupy. Znovu upozorňujeme, že rodičům nebude po celý den přijímacích zkoušek umožněn vstup do budovy školy, a žádáme, aby toto opatření respektovali.

Upozorňujeme také, že dopravní značení v okolí školy neumožňuje příjezd ulicí Komenského. V okolí školy je též velmi složité parkování a nepočítejte proto s tím, že se Vám podaří před školou nebo v její blízkosti v den zkoušek zaparkovat.

 

Pevné nervy a hodně štěstí!

 

Jiří Kuhn

 

Celý článek

Nejsme vinní za minulost, jsme zodpovědní za budoucnost

Nejsme vinní za minulost, jsme zodpovědní za budoucnost

Velká úcta, respekt, pokora, obdiv a vděk, to vše a řada dalších pocitů v nás všech ještě dlouho rezonovalo po setkání s Helgou Hoškovou-Weissovou, významnou českou akademickou malířkou.

Celý článek
<předchozí 1 ... 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

plk. Jaroslav Čermák

Plk. letectva i. m. Jaroslav Čermák (27. 4. 1917-4. 6. 1943), pilot 310. a 313. stíhací perutě RAF, absolvoval v roce 1937.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

A. Balfour

8. červenec 1903

Německé listy citovaly řeč britského ministerského předsedy Arthura Balfoura: 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.