MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Beseda s ředitelem SciencesPo Dijon Lukášem Mackem

Beseda s ředitelem SciencesPo Dijon Lukášem Mackem

V úterý 30.3. měli studenti FRJ a politologického semináře možnost zúčastnit se jedné z již tradičních akcí – besedy s ředitelem prestižní vysoké školy SciencesPo v Dijonu panem Lukášem Mackem. 

Celý článek

Běh kolem světa pro pitnou vodu

Běh kolem světa pro pitnou vodu

Dne  25.3. 2021 absolvovali studenti 1PA a 4KB online přednášku pana Davida Christofa na téma problematiky dostupnosti pitné vody v některých částech světa. Jak přednáška vypadal se můžete dočíst ve vybraných příspěvcích samotných studentů. Tato přednáška zároveň do jisté míry nahradila neuskutečněný EKODEN na toto téma, který se přesouvá na následující školní rok. 

Celý článek

Krajské kolo Zeměpisné olympiády 2021

Krajské kolo Zeměpisné olympiády 2021

Všech devět našich mladých geografů se v online krajském kole zařadilo do druhé nebo třetí desítky. Konkurence byla vyšší především tím, že z každého okresu v soutěži pokračovali v každé kategorii všichni tři nejlepší (zatímco v předchozích ročnících to byli vždy jen vítěz a druhý v pořadí + další nejúspěšnější napříč okresy). Kromě toho byla nepochybně jiná - a proto i obtížnější - práce v online prostředí. Otázky byly voleny tak, aby nebylo možné na ně jednoduše ("na pár klepnutí myši") naleznout na internetu odpovědi. Na nejlepší místa se v rámci naší školy dostali v kat. C M. Kubečka (3TA): 11. příčka, v kat. A. Zemanová (2SA): 12. příčka, a v kat. A F. Kubálek (1PA): 13. příčka.

Celý článek

Distanční konverzační soutěž v německém jazyce – okresní kolo

Distanční konverzační soutěž v německém jazyce –  okresní kolo

Naši vítězové školního kola distanční konverzační soutěže v německém jazyce „byli nažhaveni“ pokračovat dále v okresním kole, ale neměli soupeře!!!! Podle krajského úřadu bylo naše gymnázium jedinou školou v okrese Nymburk, které distanční školní kolo uspořádalo. 

Celý článek
<předchozí 1 ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Pavel Snítilý

Mgr. Pavel Snítilý, archeolog, zástupce ředitele a dokumentátor Městského muzea v Čelákovicích, který mj. stál v roce 2016 u výjimečného nálezu unikátního bohatě zdobeného meče velmožů starého přes jedno milénium, maturoval na nymburském gymnáziu v roce 1994.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

James Joyce

2. únor 1903

Irský spisovatel James Joyce (1882-1941) opustil ve dvaceti letech své domovské město Dublin a odešel do Paříže. Jeho hlavním problémem byl nedostatek peněz.

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.