Okresní kolo v aerobiku dne 28. 3.

Okresní kolo v aerobiku dne 28. 3.

Ve středu 28. března se konalo v Nymburce v tělocvičně na zimním stadionu, pro nás úspěšné, okresní kolo soutěže v aerobiku pro základní a střední školy v kategorii dívek i chlapců. Gymnázium reprezentovalo celkem 7 studentek a studentů v kategorii IV středních škol a jedna studentka v kategorii III základních škol 8. a 9. třída.

Účastníci vždy cvičili v základním kole podle cvičitelky a porota průběžně hodnotila jejich dovednosti.  Do finálového kola potom byli vybráni nejlépe cvičící a po krátkém odpočinku tak nejúspěšnější odcvičili ještě finálové kolo. V letošním roce neobhajovala Nela Vohradská své vítězství, protože byla požádána organizátory, aby byla předcvičující pro základní kola v kategorii III a IV. Do finálových kol postoupili Karolína Rejmanová, Nikola Skopalíková, Vendula Mikešová v kategorii IV dívky, Emma Formánková v kategorii III dívky a Adolf Toman v kategorii IV chlapci. Adolf Toman absolvoval finálové cvičení hned v prvním kole, kde cvičení pro chlapeckou kategorii bylo zaměřeno na posilovací cvičení a Fitbox. O vítězství Adolfa nebylo pochyb už během cvičení a získal tak první medailové umístění pro gymnázium. Kategorie dívek III a IV měla společné finálové cvičení, takže soutěž vygradovala cvičením a vyhlašováním obou kategorií. V kategorii IV nakonec obsadila po velmi pěkném cvičení 2. místo Nikola Skopalíková a 3. místo Vendula Mikešová, ale ani ostatní děvčata se ve finále určitě neztratila. Stojí také za zmínku, že děvčata sklízela v soutěži i trenérské úspěchy, protože v mladších kategoriích nastupovala děvčata z jejich tréninkových skupin. Karolína Rejmanová tak získala jako trenérka jedno medailové umístění a Nela Vohradská se podílí na tréninku celkem pěti medailistek. Kromě už zmíněných se soutěže zúčastnily a velmi dobře si zacvičily ještě Barbora Motlová, Kristýna Vomelová. Všem děkuji za úspěšnou reprezentaci školy.

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D.

Prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D. (*8. 10. 1973), soudce Ústavního soudu ČR, profesor teorie práva na PrF UK v Praze a vůbec první Čech, který dosáhl prestižního titulu doktor právních věd (S.J.D.), maturoval na naší škole v roce 1992.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Uvěznění Poláků

26. duben 1903

Carské úřady uvěznily ve Varšavě 82 Poláků za účast v národní demonstraci.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
23.02.2024

Milým osvěžením vzdělávacího programu univerzity 3. věku se stala čtvrteční přednáška „naživo“. Běžně se studenti univerzity 3. věku scházejí u on-line přednášek a každé setkání s přednášejícím je proto výjimečnou, slavnostní událostí. Mezi seniory zavítal tentokrát Mgr. Zdeněk Hazdra, Ph.D., dlouholetý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimu, který instituci řídil od roku 2014 do roku 2022. ÚSTR je instituce určená k vědeckému zkoumání a objasňování éry obou totalitních režimů v Československu, komunismu a nacismu.

celý článek
26.02.2024

S velkou radostí oznamujeme úspěch Eduarda Fusse - 3. místo na klání prací s dopravní tématikou v soutěži o Cenu děkana Fakulty dopravní ČVUT 2024. Blahopřejeme.

Nechme promluvit o soutěži samotného Edu z 8OB:

"Dne 23. 2. 2024 jsem měl příležitost se s mou dopravně zaměřenou maturitní prací zúčastnit se 16. ročníku ceny Děkana Dopravní fakulty ČVUT v Praze. Zmiňovaná soutěž je určena pro jednotlivce, ale i dvoučlenné týmy z odborných středních škol a gymnázií."

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.