Penalty rozhodly! Okresní kolo poháru Josefa Masopusta vyhrál tým naší školy!

23.09.2015
Penalty rozhodly! Okresní kolo poháru Josefa Masopusta vyhrál tým naší školy!

Za chladného počasí s příměsí lehkého deště, se na nymburském „Vesláku“ sešlo ve středu 23. 9. 2015 celkem 6 fotbalových týmů středních škol a gymnázií, přihlášených na okresní kolo Poháru Josefa Masopusta.

Gymnázium Bohumila Hrabala reprezentovali tito studenti:

Martin Keller, Marek Šnajdr, Petr Plaček, Štěpán Jareš, Patrik Mejzr, Josef Kubálek, Jakub Klíma, Jan Raška, Tomáš Dvořák, Jan Holý, Jan Touš, Lukáš Kolbaba, Tomáš Dědek a Kristián Bodnár.

Úvodní los nebyl až tak příznivý, ale na druhou stranu sliboval aktivní hru s nejasným výsledkem.

Prvním soupeřem bylo družstvo Gymnázia Poděbrady, které jsme „udolali“ s výsledkem 2:0. Góly vstřelil L. Kolbaba a M. Šnajdr.

Druhý tým SOU Nymburk byl herně rovnocenný a tak dopadl i výsledek celého zápasu. Do tabulky byl zapsán výsledek 1:1. Jediný gól za naše družstvo vstřelil Marek Šnajdr, který  si bohužel přivodil zranění kolene a turnaj pro něj v dané chvíli skončil.

Třetím soupeřem v základní části byl tým Zemědělské školy Poděbrady. Naši soupeři již od začátku neměli sil a to se podepsalo i na výsledku. Hravě do branky padly čtyři góly. Střelci: M. Keller 2x , P. Mejzr a Š. Jareš.

Ve finálovém souboji se naše družstvo opět postavilo proti SOU Nymburk. Obě družstva již dohnala únava z předchozích utkání a tak bylo dlouhou dobu výsledek nejasný a na pořad přišla závěrečná penaltová bitva!

Štěstí stálo při nás a postupně vítězné branky vtřelili: Š. Jareš, J. Raška a M. Keller.

Náročné okresní kolo je dohráno, ale chlapci se mohou těšit z postupu do kraje, které bude pořádat jedna z fotbalových velmocí – Mladá Boleslav.

Poděkování za podané výkony a gratulace k postupu všem!

Michal Hrstka

Fotogalerie turnaje

Aktuální informace

08.04.2024

Upozorňujeme uchazeče, že administrace úvodní přijímací zkoušky z matematiky začíná vždy v 8.30.

Naplánujte si svůj příchod do školy mezi 8.00 a 8.25. Příchod po 8.30 nemůžeme akceptovat z důvodu regulérnosti zkoušky.

Celý článek
06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1951.

Narozen 1. 1. 1933. Vystudoval České vysoké učení technické v Praze (Elektrotechnickou fakultu) a v roce 1956 nastoupil do Astronomického ústavu ČSAV v Ondřejově,

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Proti sociálním demokratům

Pruský ministr práce prohlásil: „Když se dělník bude agitátorsky podílet na sociálnědemokratické propagaci mezi železničním personálem, bude okamžitě propuštěn. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.