Družstvo „dragonů“ Gymnázia Nymburk potvrdilo svou neohroženost v Poháru dračích lodí!

Družstvo „dragonů“ Gymnázia Nymburk potvrdilo svou neohroženost v Poháru dračích lodí!

Sehraný tým, fantastické výkony a zasloužený zlatý pohár pro „dragony“ nymburského Gymnázia! Tak lze jednou větou shrnout v pořadí již 6. ročník Přeboru dračích lodí středních škol Středočeského kraje! Závod byl pořádán ve středu 13. června na loděnici USK v pražské Chuchli a zúčastnilo se ho celkem 14 posádek.

Zdravě namotivovaných 20 studentů a studentek naší školy se nejprve popralo v rozjížďkách s časem, který na závodní trati 200 m hravě překonali. Klíčem úspěchu byly nejen společné tréninky, ale také účast téměř všech členů posádky na sobotním Festivalu dračích lodí. Finálový závod se jel za účasti třech nejrychlejších posádek z rozjížděk. Mezi tyto posádky ještě patřily týmy, které své časy stlačily pod jednu minutu. Jednalo se o SŠOGD Lysá nad Labem a GOP Radotín.

Finálový závod byl rozhodnutý ihned po startu, kdy mohutné záběry naší posádky napomohly odskočit od ostatních a v druhé polovině si náskok udržet!

Byť Gymnázium Nymburk vyhrálo pohár již popáté z celkem šesti ročníků, radost byla obrovská!

Poděkování si zaslouží všichni zúčastnění studenti za reprezentaci školy i neutuchající bojovnost, soudržnost a týmovou spolupráci, bez které se toto moderní pojetí vodáckých sportů, prostě neobejde!

Michal Hrstka - učitel

Tým „dragonů“ Gymnázia Nymburk

Anna Friedelová, Hana Žižková, Kryštof Mareš (8OB), Bořivoj Vaněk, Lucie Ženatá, Anežka Šedivá, Ondřej Malínský, Tomáš Šemlej, Matěj Malík, Jakub Plachý, Kateřina Klímová, Anežka Procházková, Tereza Pecková, Jan Šindelář, Mikoláš Prokůpek (7MB), Barbora Veverková, Klára Danzerová (3.A), Jan Mareš, Jakub Tázler (6XA), Jiří Souček (6XB) + Kateřina Salavová (fotodokumentace)

Fotogalerie ze závodů:

http://michal-hrstka.rajce.idnes.cz/Draci_lode_-_krajsky_pohar_SS_13.6.2012_Praha/

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvovala v roce 1941 s rodným příjmením Leišová.

Narodila se 19. 1. 1922 ve Všejanech a zemřela v r. 1985 v Praze.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Cenzura v Prusku

únor 1903

Pruský ministr vnitra podal v Poslanecké sněmovně vysvětlení, proč byla zakázána hra Das Tal des Lebens (Údolí života) od Maxe Dreyera:

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.