Celostátní finále EUROREBUS 2017

Celostátní finále EUROREBUS 2017

Celostátní finále 22. ročníku zeměpisné soutěže EUROREBUS se konalo v TOP Hotelu Praha na Chodovci v pondělí 5. června 2017. Ze tří reprezentantů školy se podařilo uspět tomu, který soutěžil jako jednotlivec: obsadil krásné 4. místo v rámci (osmáků a deváťáků) celé ČR.

Z krajského kola soutěže se do republikového kola v tomto roce kvalifikovali jen jeden třídní tým a jeden jednotlivec z jiné třídy. Početně malou skupinu mladých nymburských geografů na Jižní Město doprovodil prof. Miroslav Soukup.

Naším letošním největším úspěchem je již výše zmíněné první nemedailové místo Petra Vilímka z 3TA. Jde o studenta, který se soutěži věnuje už od primy a stále se přitom zlepšuje. Loni byl v soutěži jednotlivců 8. nejlepší v celém Česku, nyní již ve vyšší kategorii, dosáhl na lepší umístění. Až bude mít příští rok o rok více zkušeností, než tři deváťáci, kteří tento svůj mj. i věkem daný náskok využili a protentokrát ho nechali až za sebou, jistě bez medaile neodjede.

Třídní tým třídy 4KA: Alexander Koukol, Jakub Furgalák a Filip Touš, dorazil na soutěž v oslabení. "Lídr a hlavní motor" této skupiny eurorebusáků, Saša Koukol, musel na lékařskou prohlídku po nedávno prodělané operaci. Jakub s Filipem to bez něj nevzdali. Dokonce byli ochotni do své třídy náhradou i kooptovat Petra Vilímka, což ale pořadatelé nakonec nedovolili. Soutěžili tedy jen jako dvojice. S tímto handicapem oproti ostatním týmům, uhájili 23. místo v republice (loni byli v nižší kategorii celostátně osmí).

Všem třem mušketýrům děkujeme za vzorovou reprezentaci školy, za níž jim náleží nejen uznání, kladné body do klasifikace v zeměpise a ředitelské pochvaly, ale především také výjimečná stipendia, o něž byli loni v podstatě neprávem ochuzeni.

Za zmínku stojí ještě soutěž škol o putovní pohár EUROREBUS (v rámci níž se samostatně nesoutěží, sčítají se ale body všech žáků ze všech kol a z toho se stanovuje výsledné pořadí). Letos zbyla pro Hrabalovo gymnázium 83. příčka. Přitom loni jsme dosáhli svého historicky druhého nejlepšího umístění, tedy na 30. místo, a v roce 2013 to byla dokonce 23. pozice.

Za PK ZEM: Mgr. Miroslav Soukup, předseda

Zdroj: Webové stránky soutěže EUROREBUS
Ke stažení
ikonaCF EUROREBUS 2017 - ZŠ02 umístění jednotlivců
ikonaCF EUROREBUS 2017 - ZŠ02 umístění třídních týmů
ikonaCF EUROREBUS 2017 - žebříček do soutěže zapojených škol

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

P. Angelik František Fišer, OP

P. Angelik František Fišer, OP (4. 2. 1926-1. 2. 1983), teolog, historik, překladatel Bible, tramp s přezdívkou Rancher a zakladatel RANCHE 7D na úpatí Jedlové v Lužických horách, absolvoval v roce 1948.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Proti sociálním demokratům

Pruský ministr práce prohlásil: „Když se dělník bude agitátorsky podílet na sociálnědemokratické propagaci mezi železničním personálem, bude okamžitě propuštěn. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.