6. ročník Majálesu je za námi

6. ročník Majálesu je za námi

Ve středu 1. května 2013 proběhly pod nymburskými hradbami, tak jako každý rok, studentské oslavy zvané Majáles. Studenti místního gymnázia obnovili v Nymburce tuto starou tradici roku 2008 a letos se tedy konal již šestý ročník.

Letošním tématem bylo sci-fi, a proto jste v průvodu, který vyrazil v půl druhé od gymnázia, mohli zahlédnout různé vědeckofantastické postavy, ačkoliv celkově (jako každý rok) lidí v maskách zase tolik nedorazilo.

O to více bylo ale návštěvníků v civilu, kteří si pod hradby přišli popovídat s přáteli, posedět na sluníčku, popít pivo a především si poslechnout své oblíbené kapely (především) z okolí Nymburka. Řeč je o uskupeních Mixlevpixle, El’Brkas, Artmosphere, Interpret neznámý, Sek jsi Bonbónky a Crossband.

O zabavení během přestávek mezi jednotlivými vystoupeními se postarali moderátoři celého odpoledne, Markéta Lompartová a Ondřej Urban z Gymnázia Nymburk.

Došlo samozřejmě i na tradiční charitativní prodej uměleckých předmětů a francouzských specialit. Touto cestou návštěvníci Majálesu podpořili Fokus Mladá Boleslav a Dětský domov v Nymburce. Celkem se vybralo 1831,- Kč. Děkujeme!

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jan Jelínek

Jan Jelínek (*19. 7. 1940), spisovatel, novinář, dokumentarista, režisér Československých filmových týdeníků, absolvoval na nymburském gymnáziu v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Kongres historiků

1. duben 1903

Začal mezinárodní kongres historiků v Římě. Čestným předsedou byl zvolen Theodor Mommsen.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.