Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

V pátek ráno se před budovou gymnázia objevilo pár studentů s naplněnými krosnami a batůžky - třída 1A se totiž chystala na adaptační kurz. První 4 hodiny probíhala normální výuka ve škole a poté hurá směrem do Rokytnice.

Po příjezdu na parkoviště ještě nikdo netušil, jaký kopec budeme muset s velkým nákladem zdolat. Když se nám to konečně podařilo, všichni se s úlevou shromáždili ve společenské místnosti a paní profesorka Poprová nás seznámila s chodem na chatě. Po nutném vybalení a povlečení postelí jsme se hned vydali na první procházku na Dvoračky. Cesta byla opět hodně do kopce, ale na konci jsme si v místní restauraci dali malé občerstvení. Po návratu jsme se šli poprvé seznámit s jídelnou a všichni byli velmi spokojení. Po večeři už pro nás měla připravený program dvě děvčata ze 3. ročníku a hráli jsme poznávací hry. Den poté byl v plánu výlet do centra Rokytnice. Jelikož od samého rána pršelo, vyšli jsme až v odpoledních hodinách. Naším cílem bylo také muzeum dřevosochání, které jsme ale kvůli malému zájmu studentů nenavštívili. Část z nás se vydala s paní prof. Poprovou do Tesca v Rokytnici, kde jsme si zakoupili pití a různé dobroty. Po návratu na chatu nás čekala už jen výborná večeře a program v podobě her a společného zpěvu. V neděli jsme měli plánovaný výlet do Harrachova, ale jelikož jsme se probudili do deštivého rána, nezbylo nám nic jiného než čekat. Celé nedělní dopoledne jsme věnovali dalším seznamovacím hrám, které měly zocelit kolektiv naší třídy. Odpolední plán byl takový, že bychom se vydali autobusem do Harrachova, vyjeli na Čertovu horu lanovkou a poté se pěšky vrátili až do Rokytnice. Ale jelikož nám počasí nepřálo, tak jsme si dali rozchod ve městě a koupili si nějaké drobnosti, popřípadě poseděli v restauraci, kde jsme si objednali něco k zakousnutí. V neděli večer nastalo to, na co jsme se všichni těšili, a to byla diskotéka, kterou si všichni užili a skvěle se bavili. V pondělí ráno jsme si přivstali, abychom stihli všechno uklízení. V půl 8. jsme vyrazili na snídani a naposledy si vyšli svůj oblíbený kopeček do horní chaty. Po vydatném jídle jsme se odebrali na chatu, dobalili jsme si věci a začali s velkým úklidem. Rozdělili jsme se na skupinky a každá dostala za úkol uklidit jinou místnost. Po úklidu jsme se rozloučili s chatou a vyrazili k autobusu, který na nás již dole čekal. Cestou jsme potkali primány a popřáli jim hezký týden. V půl 11. jsme vyrazili autobusem do Nymburka. Cestou jsme vzpomínali na skvělé zážitky a kopu srandy. Ke gymnáziu jsme dorazili okolo půl 1. Rozloučili jsme se s paní učitelkou a vydali k domovu.

Petrusová Iva, Soukupová Tereza, Stará Bára, Plaček Petr

Zobrazeno: 7149x

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Ing. Jan Eisner

Ing. Jan Eisner (11. 4. 1911-23. 7. 1943), komunista, interbrigadista ve španělské občanské válce, popravený v Osvětimi, maturoval v roce 1929.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rooseveltův projev

2. duben 1903

Americký prezident Theodore Roosevelt přednesl v Chicagu projev, jímž potvrdil, že Monroeova doktrína je stále základem americké zahraniční politiky. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.