1PA na adaptačním kurzu

1PA na adaptačním kurzu

V pondělí 9. 9 se za deštivého počasí naši primáni vydali na adaptační kurz do Rokytnice . Odpoledne se naštěstí počasí trochu umoudřilo a mohli jsme tak vyrazit na Dvoračky. Následující dny byla v programu dopolední výuka HV a VV, odpolední exkurze do Muzea zapadlých vlastenců v Pasekách, celodenní výlet k prameni Labe, exkurze do Harrachovské sklárny a v pátek 13. 9 už se jelo domů. Přestože nám počasí moc nepřálo, někteří by si prý klidně adapťák ještě prodloužili :) A teď už pár slov od žáků 1PA.....

Nejvíc z celého pobytu se mi líbil celodenní výšlap k prameni Labe. Chata byla prostorná, na snídaně, obědy a večeře jsme museli chodit asi 300 m do „papací chatky“, takže jsme se hýbali o něco více. Moc se mi také líbila prohlídka sklárny v Harrachově. Vřele doporučuji. Všichni kluci ze třídy jsme byli na jednom pokoji, proto bylo trochu otravné, že se náš pokoj jmenoval „dívčák“. Pobyt jsem si užil.

- Kryštof

Už příjezd byl deštivý, naštěstí nám krosny vyvezla dodávka. Ještě první den jsme vyrazili na výlet na Dvoračky, po kterém jsme si mysleli, že se nedožijeme dalšího rána. Druhý den jsme se snažili porazit naši arachnofobii bavlnkou. Ve středu jsme vyrazili na dlouhou cestu , abychom viděli pramen Labe, který jsme stejně neviděli. I když byla ten den hustá mlha, tak tou to nebylo…Nakonec nás zachránila horká čokoláda. Ve čtvrtek jsme se jeli podívat na sklo (naštěstí jsme nic nerozbili). A jako každý den následoval večerní program. A teď jen doufám, že přežijeme pátek :D

- Linda a Bety

První den jen pršelo,

ping-pong naštěstí hrát šlo.

Pak jsme šli na Dvoračky

a viděli jsme jenom ….ty Dvoračky.

Druhý den jsme jeli autobusem do Pasek,

a zpátky jsme museli jít ten dlouhý úsek.

Třetí den jsme jenom šli,

pramen Labe jsme neviděli,

ale mlhy už jsme dost měli.

Čtvrtý den jsme dlouho jeli,

v muzeu skla jsme byli,

rozbitou nerozbitou vázu jsme viděli,

v Tescu jsme se stavili,

když jsme domů zpátky šli.

Večerka se protahuje,

a už se nám nic nerýmuje.

- Zuzka, Berenika

 

Vždy ráno jsme šli na snídani. Poslední den nás služba nevzbudila a málem jsme zaspali. Po snídani byla HV a VV, kromě středy, kdy jsme šli na celodenní výlet k prameni Labe. Byla strašná mlha a zima. O to víc to bylo dobrodružství. Každý den jsme šli na výlet, kromě pátku. V pondělí na Dvoračky, v úterý do Muzea zapadlých vlastenců, ve středu na celodeňák, ve čtvrtek do Harrachovských skláren, kde nás vzali do nízko jakostního obchodu. Na výlety se chodilo po obědě (kromě celodeňáku) a vracelo se na večeři. Večeře byly vynikající. V osm hodin byl vždy večerní program. Pak se všichni šli osprchovat do sprch. A tam jsem ve čtvrtek našel ŽÁBU!!! Po celý pobyt se v každé volné chvíli hrál ping pong neboli obíhačka. A v 22:00 večerka, kromě čtvrtka, kdy byla v 23:00! Adapťák byl skvělý!

- Jáchym

Prší prší, jen se leje,

Na Dvoračky však půjdeme,

Pak půjdeme do Tesca,

Ping-pong nikdo nezmešká.

Muzea se nám líbila,

Většina si sklo koupila,

 Na večeři půjdeme,

Přitom zase zmokneme.

- Mari

 

Zobrazeno: 256x

Aktuální informace

Významní absolventi

František Rachlík

Absolvoval v roce 1924.

Narodil se 16. 9. 1904 v Nymburce, zemřel v Praze 13. 2. 1980. Po skončení vojenské služby studoval na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy filozofii, dějiny umění a estetiku.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

09.09.2024

V pátek 6. 9. vyjela třída 1A na adaptační kurz do Rokytnice nad Jizerou. Doprovod nám dělala naše milá paní profesorka třídní Helena Hantonová, pan profesor Machurka a dvě moc šikovné lektorky, Ema Lojková a Eliška Schwarzová. My už jsme se mezi sebou tak nějak znali, přece jenom jsme spolu strávili pět dní ve škole, ale všichni jsme se těšili, co nám adapťák přinese.

celý článek
01.09.2024

K první alumni besedě s významnými absolventy školy v novém školním roce - Petrem a Jaroslavem Novákovými, kteří dorazí ze Švédska (kam emigrovali v roce 1968) - zveme v pondělí 9. září 2024 od 18 hodin do Městské knihovny Nymburk v Palackého ulici.

celý článek
03.09.2024

Hned druhý den v novém šKolním roce se studenti sext, septim, oktáv, 2A, 3A a 4A vydali do nymburského kina na SLAM POETRY. Někteří věděli nebo tušili, co je čeká, jiní ne.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.