Bronzová ceremonie

Bronzová ceremonie

Víte, co je nejlepší na plnění DofE? A buďte trochu materialisti, nechci slyšet nic o nových zkušenostech a skvělých zážitcích. To by mi totiž moc nevyšlo. Nejlepší je samozřejmě onen odznáček, jenž vám předají spolu s diplomem. Od té chvíli jste naprosto oficiálně držitelé bronzového odznaku Ceny vévody z Edinburghu.

A právě v úterý 17. prosince obdržela velmi početná skupina žáků našeho gymnázia a také další plnitelé DofE své certifikáty a také malé krabičky s vlastním odznakem. V prostorech Staroměstské radnice, ve slavném Brožíkově sále vyzdobeném dvěma jeho obrovskými obrazy, došlo k oficiální ceremonii.

Samotná ta sláva vypukla kolem druhé hodiny, ovšem pár minut před tím jsme dostali rychlé instrukce, co že to vlastně máme dělat. Poté už však spustily dvě moderátorky, obě účastnice DofE, které nám nejprve představily ty výkonného ředitele DofE Tomáše Vokáče a modní návrhářku Kláru Nademlýnskou, kteří nám diplomy a odznaky předávali. Prakticky vzápětí se přistoupilo k samotnému předávání, kdy byli po jednotlivém voláni účastníci a moderátorky o každém z nich vždy řekly nějakou zajímavost, kterou on sám vyplnil při přihlašování.

V polovině předávání vystoupila se svým projevem Zuzka Kyselová, která informovala o chystané stříbrné expedici na koňských hřbetech, protože něco takového je zatím v Česku naprostou novinkou. Po ní vystoupil Lukáš Wild, který zahrál filmové melodie na svůj keyboard, ukázal všem tak názorně svoji dovednost talent, které se věnoval v rámci plnění bronzového odznaku. Na konci poté ještě krátce řečnily Justýna Andrlová a Péťa Kameníková, jejichž tématem byl náš DofEbufet, který taktéž nemá po celé republice obdoby.

Také byli představeni učitelé, kteří se do projektu DofE obětavě zapojili a pomáhají svým svěřencům se všemi možnými nápady na návrhy. Pevně věřím, že každý z nich se snaží aspoň z poloviny tolik, jako naše paní profesorka Martínková.

Po ceremonii následoval raut se sladkým i slaným občerstvením, džusem, mlékem, kávou i vodou, během něhož mohli účastníci i školitelé, popřípadě doprovod plnitelů programu mezi sebou konverzovat a také se nechat vyfotit u speciálního stroje, který na počkání vyhotovil fotografii v požadovaném počtu kusů. No a pak už byl čas jet domů.

Gratulujeme všem nově korunovaným bronzovým držitelům odznaku:

Hálová Daniela
Kadeřábková Sabina
Pustá Alena
Murčová Linda
Pávová Ida
Ďurčanský Tadeáš
Galuščák Jakub
Šafrová Eliška
Votočková Simona
Kopecká Kateřina
Kyselová Zuzana
Kameníková Petra
Pokorná Kateřina
Radochová Anna
Dobiášová Anna
Král Michal
Příbramská Kateřina
Šustrová Karolína
Prokešová Kristýna
Wild Lukáš
Andrlová Justýna
Plaňanský Zbyšek

 

Alena Pustá QB

více fotografií zde:

https://www.dofe.cz/cz/fotogalerie/slavnostni-odpoledni-predavani-bronzovych-cen-v-praze-17.-12.-2019-153/ 

 

Zobrazeno: 6290x

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1914.

Narodil se 25. 1. 1895 v Poděbradech, zemřel r. 1947 v Praze. Působil jako malíř krajin a portrétů.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Revoluce v Dominikánské republice

30. říjen 1903

Vypukla revoluce v Dominikánské republice, USA a evropské válečné lodě vysadily vojsko k ochraně konzulátů.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.