MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

A. Koukol vítězem Celostátního finále EUROREBUSU 2014/2015

A. Koukol vítězem Celostátního finále EUROREBUSU 2014/2015

Sekundán nymburského Gymnázia Bohumila Hrabala Alexander Koukol potvrdil svou formu a k dalším svým zeměpisným úspěchům v tomto školním roce přidal i titul "mistra republiky" ve své kategorii (primy+sekundy) v rámci soutěže jednotlivců vědomostní soutěže EUROREBUS. Trojčlenné týmy 2SA a 6XA na medaile v těžké celorepublikové konkurenci nedosáhly a neumístily se ani v první desítce. Přesto byl letošní ročník EUROREBUSU úspěšný, jako škola jsme v celkovém součtu bodů obsadili 42. příčku republikového pořadí.

Celý článek

Exkurze tercie B na Letišti Václava Havla v Praze

Exkurze tercie B na Letišti Václava Havla v Praze

Studenti tercie B měli možnost seznámit se s provozem našeho největšího letiště a zjistit tak, co všechno musí absolvovat letadlo před vzletem či po přistání. Průvodcem jim pak byl kpt. Miroslav Macháček, který je předsedou Českého sdružení dopravních pilotů a který na různých strojích létal celkem 33 let.

Celý článek

Projekt Edison je za námi

Od pondělního ranního ceremoniálu navštívil každý z vás prezentace Edisonů. Mohli jste se společně se zahraničními studenty projít po památkách Nymburka nebo se účastnit středečního sportovního odpoledne. Ve čtvrtek vás čekaly ochutnávky různých národních kuchyní ve formě Global Village. V pátek o velké přestávce jsme se rozloučili se stážisty ve vestibulu školy. Všem zahraničním studentům byly následně v ředitelně předány pamětní medaile společně s knihami o našem gymnáziu.

Celý článek

Zájezd do Provence - den druhý a třetí a slovo závěrem

Zájezd do Provence - den druhý a třetí a slovo závěrem

Druhý den jsme se po snídani v našem hotelu a poslední projížďce Avignonem vydali na cestu k akvaduktu Pont du Gard. Při návštěvě akvaduktu se část naší skupiny odloučila a pod záminkou párminutového smočení nohou se pod vedením p. prof. Raji vydala zaplavat do řeky protékající pod akvaduktem.

Celý článek
<předchozí 1 ... 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 ... 764 další >

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1950.

Narodil se 12. 5. 1931 v Zábrdovicích u Křince. Obecnou školu navštěvoval od r. 1937 v Křinci.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Řízení vzducholodi

12. listopad 1903

Francouz Henri Juillot podal nový důkaz o řiditelnosti vzducholodi:

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.