Zlatá ceremonie 2022

Zlatá ceremonie 2022

Ve středu 21. 9. 2022 se opět po roce uskutečnila Zlatá ceremonie DofE. Předávání certifikátů a odznaků proběhlo ve Valdštejnském paláci, sídle Senátu ČR. Vzhledem ke smutné události z minulého týdne, tedy odchodu královny Alžběty II., proběhla Zlatá ceremonie bez účasti očekávaného vzácného hosta: Jeho královské Výsosti prince Edwarda, který pochopitelně nyní drží smutek se svou rodinou a do Prahy nemohl přijet.

I tak si ocenění ceremonii užili, i díky přítomnosti 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky, britského velvyslance Nicka Archera a dalších významných hostů.

V letošním roce dokončilo zlatou úroveň šest nyní už bývalých studentů a studentek naší školy:

Adéla Drahokoupilová

Daniela Hálová

Eva Sloupová

Linda Murčová

Oliver Hnát

Tereza Holečková

 

Terku, Evču a Áďu spojuje v plnění DofE jeden velký a úžasný projekt: Dofebufetík. Terka je jeho zakladatelkou a Áďa s Evčou jejími velkými a nepostradatelnými spolupracovnicemi Za dobu trvání Dofebufetíku se jim spolu s ostatními děvčaty, která stále ještě plní program DofE, a tedy s Dofebufetíkem i nadále pokračují, podařilo vyvařit, napéct, spolužákům prodat a na dobré účely rozdělit více než 150 000 korun.

Absolvovala jsem s nimi i dvě přípravné a jednu ostrou expedici, a tak vím, že vydrží jakoukoliv nepohodu, kterou expedice přinášejí a to vše s úsměvem a dobrou náladou.

Evča a Áďa si navíc jako aktivitu sport zvolily volejbal, kterému se věnovaly v rámci sportovních her, které vedu, tak i zde jsem měla možnost s nimi strávit hodně společného času.

Danča si během plnění programu splnila svůj sen: absolvovat zlatou expedici v koňském sedle. O své zkušenosti z této neobvyklé expedice se podělila s účastníky programu DofE z celé České republiky během  online setkání DofE klubu, které mělo být pro ostatní inspirací, jak lze připravit expedici jinak.

Oliver a Linda mohou být pro ostatní zase inspirací, protože oba plnili svůj program na dálku. Oliver absolvoval stříbrnou úroveň během svého studia ve Spojených státech a Linda po dokončení bronzové úrovně v kvartě úspěšně složila přijímací zkoušky na Patočkovo gymnázium v Praze, kam i nastoupila do kvinty, ale stříbrnou i zlatou úroveň i obě ostré expedice plnila u nás ve škole. Linda se v rámci dobrovolnictví věnovala doučování v nízkoprahovém centru v Milovicích. Na své škole také vytvořila dobročinný vánoční projekt, kde prodejem lístečků s motivačními citáty získala peníze potřebné na poslání balíčků s anglickými knihami do spřátelených škol v Kostarice, Turecku a Kamerunu. Podařilo se jí vybrat skoro 3000 korun.

 

Blahopřeji všem oceněným a přeji jim mnoho úspěchu v osobním i studijním životě

 

 

V. Martínková

více fotografií zde:

https://www.dofe.cz/fotogalerie/zlata-ceremonie-21-9-2022

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.