Mladí basketbalisté vítězí

Mladí basketbalisté vítězí

Ve čtvrtek 16. března 2017 se do haly ZŠ Komenského v Nymburce sjeli mladí basketbalisté, aby se snažili vybojovat postup z okresního do krajského kola soutěže. Tohoto okresního kola se zúčastnilo 7 školních družstev kategorie IV. Bohužel, do kategorie III (AND1 Cup) se přihlásilo pouze družstvo naší školy, soutěž pro hráče z prim a sekund se proto nekonala. Hrálo se souběžně na dvou hřištích, délka zápasů 2x 10 minut. Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce reprezentovali: 4KA – Matěj Novák a Troy Swingler, 4KB – Jan Pavlíček a Ondra Laš, 3TA – Ondra Hodač, 3TB – Filip Kábrt, Jakub Formánek.  Chyběl zraněný Dominik Najman.

Rozlosování do skupin:

Skupina „A“: 

  • Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce
  • Gymnázium Jiřího z Poděbrad Poděbrady
  • ZŠ Semice
  • ZŠ Tyršova, Nymburk

Skupina „B“:  

  • ZŠ TGM Poděbrady
  • ZŠ Komenského Nymburk
  • ZŠ Václava Havla Poděbrady

Hned náš úvodní zápas přinesl zajímavou zápletku. Velmi vyrovnaný zápas proti GJP Poděbrady muselo rozhodnout dvojnásobné prodloužení. Vyhráli jsme o dva body – 35:33. Zbývající zápasy ve skupině skončily jednoznačně v náš prospěch, GBHN – Semice 35:11, GBHN – Tyršova Nymburk 40:26.
Semifinále jsme zvládli výborně a porazili jsme TGM Poděbrady 39:24.
Ve finále jsme nastoupili opět  proti GJP Poděbrady. Jen vítězství znamenalo postup. Nezačali jsme dobře, i přes velkou snahu jsme nabídli soupeřům řadu šancí, které oni využívali a v poločase vedli o 4 body. Potom začal „řádit“ ten nejmenší – Ondra Laš - a brzy se k němu přidali i všichni ostatní. Vše se najednou dařilo, v závěru padaly i trojky a výsledkem bylo vítězství o 10 bodů – 33:23. To znamená postup do krajského kola, které se uskuteční opět v hale ZŠ Komenského ve středu 22. března. Gratulujeme a držíme palce…

Celkové pořadí:

1. Gymnázium BHN
2. GJP Poděbrady
3. TGM Poděbrady
4. Komenského Nymburk

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Pavel Snítilý

Mgr. Pavel Snítilý, archeolog, zástupce ředitele a dokumentátor Městského muzea v Čelákovicích, který mj. stál v roce 2016 u výjimečného nálezu unikátního bohatě zdobeného meče velmožů starého přes jedno milénium, maturoval na nymburském gymnáziu v roce 1994.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Anthracite Coal Commission Report

22. březen 1903

Theodore Roosevelt přikázal zveřejnit Anthracite Coal Commission Report, 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.