Naštěstí se školní přehlídka SOČ konala v úterý 10. 3. 2020

Naštěstí se školní přehlídka SOČ konala v úterý 10. 3. 2020

V úterý 10. března, tj. poslední den před vyhlášením povinné karantény na všech školách, probíhala téměř celý den ve dvou učebnách letošní Školní přehlídka 42. ročníku STŘEDOŠKOLSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI. Již proběhla i videoobhajoba Terezy Ševčíkové v náhradním termínu kvůli její nemoci v minulém týdnu. A její práce také postupuje! V tomto článku přinášíme souhrnné výsledky ŠK SOČ 2020.

Kromě vedení školy byli na slavnostním zahájení přítomni i zástupci města Nymburka: starosta Ing. Tomáš Mach, Ph.D., 2. místostarostka Stanislava Tichá a vedoucí odboru školství, kultury a památkové péče Markéta Tomčíková. (V průběhu dopoledne na obhajoby zavítala i Mgr. Blanka Troníčková z Odboru školství Krajského úřadu Středočeského kraje.) Po milých a povzbuzujích slovech hostů, zástupkyně ředitele paní prof. Drahotové a předsedkyň obou hodnotících komisí se učitelé, soutěžící i hosté rozešli do učeben č. 77 a 78, kde souběžně probíhaly obhajoby prací SOČ.

Do soutěže se přihlásilo celkem 41 studentů (tj. o 12 více než loni), z toho 39 maturantů a 2 studentky předmaturitního ročníku. Dva přihlášení ze soutěže odstoupili, jedna obhajoba neproběhla z důvodu nemoci a pět prací bylo obhájeno už v předtermínu v pátek 6. března. Práce zastupovaly téměř všech 18 soutěžních oborů SOČ. Všichni soutěžící obdrželi věcné dary (zejména knihy) od školy a sponzorů školní přehlídky.

Komise často stály před obtížným rozhodnutím, koho vybrat, aby reprezentoval školu se svou prací na letošní krajské přehlídce. Nakonec rozhodly tak, jak to shrnuje sdílená tabulka.

Výsledková listina Školní přehlídky 42. ročníku Středoškolské odborné činnosti 2020

Poděkování za hladký a klidný průběh přehlídky studentských prací patří všem kolegům učitelům (vedle zasedání v komisi také stihli odučit své běžné hodiny) - členům jednotlivých komisí, studentkám Aničce Radochové a Kateřině Kopecké z 5QA za pomoc s pohoštěním i našim sponzorům, jmenovitě Městu Nymburk, nymburským firmám Ing. Ivan Ulrych - Nakladatelství Vega L, Řeznictví a uzenářství Píša, Lukáš Stehlík - ovoce a zelenina a firmě ProAGRO Nymburk. Uznání je třeba vyslovit i naší (od tohoto školního roku) už bývalé kolegyni Mgr. Lence Bubeníkové, za jejíhož působení došlo k výraznému zvýšení zájmu o tuto soutěž ve škole i získání nejvyššího počtu medailových umístění v rámci Středočeského kraje pro naši školu v souvislé řadě posledních tří ročníků SOČ.

Na závěr nezbývá nic jiného, než našim postupujícím reprezentantům držet palce v krajském kole 14. dubna 2020 v Kutné Hoře a těšit se samozřejmě zase na nové práce v roce 2021.

Realizační tým (školní garanti) SOČ: Mgr. Miroslav Soukup, Mgr. Radka Mlázovská, PaedDr. Helena Hantonová
Autoři fotografií: prof. M. Lébl, T. Čáslavská (4A), V. Čechová (8OA), K. Ulrychová (8OA), M. Zoubek (8OA)

Zdroj: Webové stránky SOČ

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

plk. Jaroslav Čermák

Plk. letectva i. m. Jaroslav Čermák (27. 4. 1917-4. 6. 1943), pilot 310. a 313. stíhací perutě RAF, absolvoval v roce 1937.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt Pissara

12. listopad 1903

Zemřel Camille Pissaro (*10. 7. 1830), francouzský malíř.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.