Škola má svého tutora!

Škola má svého tutora!

Vážení studenti, rodiče a učitelé,

Dovolte mi krátce se představit. Jmenuji se Noemi Follerová. Jsem bývalou studentkou gymnázia Bohumila Hrabala a v současnosti studuji 3. ročník oboru Psychologie na FF UK v Praze. V budoucnu se chci věnovat dospívajícím a partnerským vztahům. Začátkem prosince nastoupím na gymnázium na praxi jako tutor a ráda bych své škole pomohla a Vám nabídla pomoc a spolupráci.

Co znamená tutor? Tutor funguje jako takový prostředník mezi učitelem a žákem. Můžete za ním přijít s prosbou o pomoc v nějakém předmětu, který vám uniká nebo s nějakým problémem ze školního prostředí a on vám poradí, na koho se můžete dál obrátit. Také vám může pomoci s výběrem vysoké školy.

Nemusí jít ale pouze o problémy. Můžete také přijít s nápady, jak můžeme gymnáziu pomoci být ještě lepší školou (např. uspořádat nějakou událost, která by posílila vztahy mezi vyučujícími a studenty a podobně) nebo pokud vás zajímají nějaká témata z psychologie, budu vám ráda k dispozici.

Určitě se se mnou setkáte v rámci seminářů SPS a volitelných přednášek na témata osobního rozvoje a zvládání stresu.
Kde mě najdete? Studenti za mnou mohou přijít do váhovny v přízemí vedle učebny č. 2, kde budu k dispozici každý pátek. Můžeme si domluvit též odpolední schůzku.

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Růžena Merunková

Růžena Merunková (*21. 3. 1940), vynikající česká herečka, recitátorka a dabérka, absolvovala v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Neúspěšná jednání o úředním jazyku

3. leden 1903

Němečtí a čeští poslanci se sešli ve Vídni na konferenci, která měla vyřešit jazykový problém v Čechách. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.