Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Vážení přátelé, zveme Vás na třetí setkání z cyklu Inspirativních kaváren s cílem otevřít vzájemnou diskusi na různá témata z oblasti vzdělávání. Tentokrát budeme hledat odpověď na otázku:

Kam kráčí české školství a kam by mohlo kráčet?

Bližší pohled na projekt Pomáháme školám k úspěchu a síť soukromých škol Heuréka. Diskuse nad tím, co učitelům opravdu pomáhá k tomu, aby učili efektivněji a dětem to dávalo větší smysl.

 

V programu budete mít možnost vyslechnout názory odborníků na oblast vzdělávání a diskutovat s nimi. Pozvání do Inspirativní kavárny přijali nadmíru zajímaví hosté - pánové Vladimír Srb, ředitel projektu Pomáháme školám k úspěchu, a pan Jan Kala, zakladatel a ředitel Centre for Modern Education. Diskusi moderuje pan Jiří Kuhn, ředitel Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce.

Máte-li otázky, přijďte diskutovat a možná se vzájemně inspirovat do foyeru Hálkova městského divadla Nymburk od 16.30 do 18.30 dne 17. ledna 2017.

 

Představení hostů

Mgr. Vladimír Srb

Vystudoval obor pedagogika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval jako učitel na základní škole a na gymnáziu. Sedm let vedl neziskovou organizaci Projekt Odyssea zaměřenou na pomoc učitelům při zavádění osobnostní a sociální výchovy. Pracoval jako odborný poradce na projektech MŠMT. Jako ředitel projektu ředitel projektu Pomáháme školám k úspěchu zodpovídá za implementaci podpory v projektových školách. Spolupracuje také na vedení iniciativy Úspěch pro každého žáka.pan

Jan Kala

Je zakladatelem a ředitelem Centre for Modern Education a spolupodílí se na rozjezdu většiny větších projektů CfME, např. na projektu Příběh planety Země (Národní muzeum), projektu „Muzejný vzdelávací projekt“ (metodický e-learning zpracovaný pro Slovenské národní muzeum), televizních pořadů Případy detektiva Packala, Za školu!, Prípady detektiva Kulmena, Vzduchoplavec Kráčmera (ČT, STV – kompetenčně orientované pořady), projektů jazykového vzdělávání, firemních projektů atd. Je spoluautorem několika e-learningových kurzů. Jan Kala má bohaté manažerské zkušenosti, mezi jeho veřejně známé projekty patří vznik internetového bankovnictví v České republice. Jan Kala však již fi nančnictví opustil a posledních 10 let se věnuje oboru, který je mu bližší a má podle něj skutečnou hodnotu – vzdělávání se zaměřením zejména na základní a střední školství. Projekt smysluplných základních škol je jeho dalším krokem v této oblasti.

Akce se realizuje pod hlavičkou vzdělávacího projektu Místní akční plán vzdělávání v ORP Nymburk (MAP Nymburk) a je pro všechny účastníky ZDARMA!

Aktuální informace

08.04.2024

Upozorňujeme uchazeče, že administrace úvodní přijímací zkoušky z matematiky začíná vždy v 8.30.

Naplánujte si svůj příchod do školy mezi 8.00 a 8.25. Příchod po 8.30 nemůžeme akceptovat z důvodu regulérnosti zkoušky.

Celý článek
06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1934.

Narodil se 9. 11. 1915 v Nymburce. Učil se hrát na housle, klavír, varhany a také zpíval. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Reformy v Makedonii

23. únor 1903

Turecký sultán schválil rakousko-uherský plán reforem v Makedonii.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.