Exkurze 5QB na Zebín a do Jičína

Exkurze 5QB na Zebín a do Jičína

Dne 22. 4. 2015 se třída 5QB za doprovodu pana profesora Soukupa a paní profesorky Trtíkové vydala na velmi dlouhou cestu. Cílem naší cesty byl vrch Zebín nedaleko od Jičína.

Naše cesta začala v 7:45 na hlavním nádraží v Nymburce. Poté co dorazila poslední studentka, vydal pan profesor povel k odchodu do vlaku. Cesta trvala téměř hodinu a půl, což bylo tak akorát na dospání a přípravu na naši túru. Všichni jsme si užívali poklidnou cestu a krásné slunečné počasí. Vše se ovšem změnilo při příchodu pod vrch. Zebín sice není žádnou vysokou horou, ovšem výstup na vrchol, který byl přibližně 300 metrů dlouhý, připomínal šplhání po skále. Stoupání přibližně 70stupňového srázu bylo opravdovou zábavou. Několik zdatnějších se s radostí hnalo směrem k vrcholu, ale zbytek se k vrcholu spíše sunul za pomoci nadávek a pořádného funění. No někteří lidé na takové výstupy prostě nejsou stavění. Na vrcholu kopce jsme obdivovali okolní krajinu, prohlédli si kapli sv. Máří Magdaleny a především doplnili energii pořádnou svačinou. Cesta dolů byla okořeněna několika zajímavými pády, ale naštěstí si nikdo nezpůsobil žádnou újmu na zdraví. Naše cesta pokračovala na rekultivovanou skládku Zebín, kde jsme se od našich profesorů dozvěděli zajímavé informace o projektu rekultivace této skládky. Poté už nás čekala pouze cesta do Jičína, kde jsme dostali rozchod, který jsme využili jako přestávku na oběd a před druhou hodinou jsme se vydali vlakem zpět do Nymburka.

Exkurze se nám všem moc líbila, dozvěděli jsme se zajímavé věci a prožili krásný turistický zážitek. Děkujeme našim profesorům a doufáme, že si tento výlet také užili.

Autorem dokumentárních fotografií je Lukáš Hrubčík (5QB).

Aktuální informace

06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Luděk Holub

Absolvoval v roce 1947.

Narodil se r. 1928 v Jihlavě. Po Mnichovu byl nucen z Jihlavy odejít, s rodiči přišel do Poděbrad a v letech 1939-1947 studoval na nymburském gymnáziu, 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nový arcibiskup z Canterbury

12. únor 1903

V Canterburské katedrále byl slavnostně uveden do úřadu nový primas anglikánské církve. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.