Běh pro dobrou věc 2024

Běh pro dobrou věc 2024
Jsou chvíle, kdy mnohým z nás dochází slova. A právě tenhle okamžik nastal ve středu 2. října při historicky prvním charitativním Běh pro dobrou věc s nymburskou knihovnou a gymnáziem.
Na počátku bylo pár dobrovolníků a obrovská chuť pomáhat. Inspirováni loňským Během proti demenci, jehož výtěžek šel na podporu nemocných s poruchami paměti a demencí, jsme se letos rozhodli pomoci Vítkovi, který po ztrátě obou rodičů pracuje na dvou brigádách, aby si splnil svůj velký životní sen stát se lékařem. Díky své vytrvalosti si sám našetřil na přípravný kurz na medicínu.
Když nadešel ten den, nestačili jsme se divit! Tolik z vás přišlo Vítka podpořit. Ještě teď nemůžeme tomu, co se dělo, uvěřit. Všechno, co se ten den odehrálo, bylo nesmírně silné a dojemné. Celý běh odstartoval reprezentant v rychlostní kanoistice Petr Fuksa, který před startem ještě zvládl krátkou rozcvičku pro všechny nadšené sportovce. A protože doběhl jako první, měl tu čest, předat na závěr Vítkovi poukaz s vybranou částkou. Běžci nebo chodci si mohli vybrat trasu dlouho 4 nebo 2 km. Bylo nás dohromady neuvěřitelných 340!
 
Vy všichni, kteří jste přišli, jste přispívali nejen penězi v hotovosti a na transparentní účet, ale i silnou a pozitivní energií. Jednoduše ohromná vlna dobra! Běh nebyl jen o čase nebo o rychlosti – šlo především o podporu a solidaritu. Vybralo se 172 748 Kč, ale v tuto chvíli už je na Vítkově transparentním účtu neuvěřitelných 209 800 Kč. Ale za chvíli tomu může být už jinak, protože stále můžete přispívat (2802952459/2010). - Přispívat na transparentní účet můžete do 10. 10. 2024.
 
 
Chtěli bychom vám všem ze srdce poděkovat. Tohle není jen finanční pomoc, ale hlavně obrovská vlna solidarity, laskavosti a naděje. Díky všem, co pomáhají a dělají svět lepším.
Díky patří všem dobrovolníkům, bez kterých by běh nemohl být čím byl a kteří do toho všeho šli bez nároku na honorář. Jmenovitě organizačnímu týmu z městské knihovny v Nymburce, OSPOD Nymburk, Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce, Nymburské o.p.s. a SK Polaban Nymburk. Děkujeme i nejlepší moderátorce, kterou jsme si mohli přát Petře Křížové. Velký dík patří Petr Fuksa, že celý běh odstartoval a provedl i krátkou rozcvičku. Obrovský dík posíláme také studentskému DofE, jehož provozovatelky se postaraly o skvělé občerstvení a celý výtěžek věnovaly právě Vítkovi. Bylo to nádherných 6948 Kč! Děkujeme i skvělému fotografovi David Růžička za zvěčnění těchto vzácných a svátečních okamžiků.
 
Běh sice skončil, ale emoce z téhle akce v nás všech bude rezonovat ještě dlouho. Nymburk ukázal, že když se spojí lidskost a ochota pomáhat, lze společně dosáhnout velkých věcí. Každý účastník tohoto běhu se stal součástí příběhu, kde se každý krok počítal – nejen na trase, ale i v životě.
Vítkovi přejeme hodně štěstí na jeho cestě za velkým snem. Jsme moc rádi, že jsme mohli tohohle skromného a nesmírně houževnatého kluka poznat.
 
 
 
Text: Kolektiv autorů Městská knihovna Nymburk
Fotky: Mgr. Michal Hrska a fotograf David Růžička

Aktuální informace

17.10.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 28. 11. 2024 od 17.30 hodin.

09.09.2024

Novinka pro studenty a rodiče

Celý článek

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1924.

Narodil se 16. 11. 1905. Byl středoškolským profesorem českého a německého jazyka.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Bezdrátová telegrafie

27. květen 1903

AEG a Siemens založily Společnost pro bezdrátovou telegrafii.

Nejčtenější

28.09.2024

Workshopů v projektu Kamdu s inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií se v posledních dvou letech zúčastnilo několik studentů vyššího nebo čtyřletého gymnázia z naší školy. Někteří z nich jsou opět přihlášeni do nabídky Kamdu pro podzimní semestr 2024. Další zájemci se ještě mohou také přidat a opravdu je z čeho vybírat. Opět jsme (tentokrát především zásluhou J. Holečka ze 6XA) shromáždili recenze dosavadních účastníků, abychom novým zájemcům poskytli zpětnou vazbu. Ještě dodávám, že přihlášení do projektu se kvůli celoškolní evidenci účasti a zejména zařízení uvolnění z výuky na workshopy musí hlásit ještě u školního kariérního poradce prof. Soukupa.

celý článek
05.10.2024

Přijměte pozvánku na odhalení nových stolpersteinů, kamenů zmizelých, v nymburských ulicích a následnou ceremonii, kde vás studenti z Klubu moderní historie seznámí s příběhy jednotlivých rodin.

celý článek
26.09.2024

Ve čtvrtek 26.9. se na našem gymnáziu konal opět tradiční Evropský den jazyků, jehož cílem je upozornit na jazykovou rozmanitost a podpořit studium druhého cizího jazyka.

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.