14. ročník Školní streetballové ligy zná své vítěze

14. ročník Školní streetballové ligy zná své vítěze

Vyvrcholení tradiční streetové soutěže se bohužel muselo již po šesté v historii odehrát z důvodu nepřízně počasí v hale ZŠ Komenského, což byla ovšem jediná vada na jinak velmi povedeném turnaji, který byl završen exhibicí našich bývalých studentů s letošními finalisty. Vítězný tým Švarcenegrů zvládl celou soutěž s velkým přehledem a ve finálovém dni jasně dominoval, když vyhrál 21:9 (Still better than Celtics) a 21:12 (One Last Time).

MVP turnaje se stal Vojta Pýcha, který ve finálovém dni zaznamenal 20 b a předvedenou hrou na hranici fyzických možností uchvátil velmi pěkně zaplněné hlediště, ve kterém se sešlo několik stovek příznivců streetu. Speciální cenu v podobě historického míče, se kterým se hrálo 10 finálových zápasů, si odnesl Jirka Szita, který byl duší streetu po celou dobu svého studia a to ať již jako hráč, organizátor či propagátor školního streetu na naší škole. Pochvalu zaslouží samozřejmě i poražení finalisté - tým One Last Time (Jirka Szita, Radek Telvák, Lukáš Kolbaba) a také třetí tým složený výhradně z hráčů 6.XA (Still better than Celtics), který nejen, že obhájil loňské bronzové medaile, ale jasně ukázal svou kvalitu, která jim dává do budoucna velkou šanci pomýšlet i na celkové vítězství. Za pozornost ještě stojí fakt, že bývalí studenti naší školy (Jan Zahrádka, Dan Říha, Jan Mareš a Kája Žampová) dokázali vyhrát v exhibičním zápasu s finalisty a zároveň se také ujali role těch, kteří předávali ocenění těm nejlepším.

One Last Time - S.B.T.C 19:10 (Szita-13, Telvák-6 x Valenta-4, Jisl-3, Hora-2, Držka-1)

Švarcenegři - S.B.T.C 21:7 (Pýcha-6, Švarc-5, Krumpolec-5, Goerojo-5)

Švarcenegři - One Last Time 21:12 (Pýcha-14, Švarc-7 x Szita-7, Telvák-5)

 

 

 

Zobrazeno: 7843x

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mirek Smíšek

Mirek Smíšek OBE (2. 2. 1925-19. 5. 2013), český rodák a světově proslulý keramik, studoval po krátký čas na (tehdy Reálném) Gymnáziu Nymburk.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Anthracite Coal Commission Report

22. březen 1903

Theodore Roosevelt přikázal zveřejnit Anthracite Coal Commission Report, 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.