MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Ekopolis - přemýšlíme o městě

Ekopolis - přemýšlíme o městě

Naše škola se zapojila do projektu Ekopolis a obdržela stejnojmenné deskové hry.

Celý článek

Třetí aktivita frankofonního klubu

Třetí aktivita frankofonního klubu

Frankofonní klub Gymnázia Nymburk připravil pro studenty francouzštiny již třetí aktivitu. Tentokrát jsme „zariskovali“ a lektory se stali studenti tercie A, kteří připravili několik dílčích aktivit pro starší studenty. A poprali se s novou rolí skvěle.

Při zpracování aktivity vyšli studenti z návštěvy výstavy nymburského muzea „Energie“, připravené z fotografií francouzského fotografa Yann Arthus-Bertranda (www.ledeveloppementdurable.fr). Jak název napovídá, zaměření výstavy bylo ekologické, takže i téma třetí aktivity bylo dáno – ekologie. Skupinky studentů si zvolili fotografii, ze které vyšli při přípravě dílčího úkolu. Sami si nejprve museli osvojit specifickou slovní zásobu a následně ji nějakým způsobem předat ostatním. S novou rolí „učitele“ se velmi dobře sžili a tematicky i metodicky připravili stanoviště, která starším studentům představila klíčová ekologická témata, třídění odpadků, zdroje energie a jejich využití,…

Chtěla bych touto cestou poděkovat především studentům tercie A, kteří svým zodpovědným způsobem zpracovali aktivitu, ale i studentům septimy B, 3A a 6XA, kteří svým aktivním přístupem umožnili aktivitu realizovat.

                                                                                      Za realizační tým Lucie Prokešová

Celý článek

Ekoden aneb Různost pohledů

17.02.2011

Letošní ekoden na téma Trvale udržitelný život proběhl formou spolupráce s nymburským muzeem. Byl rozdělen na dvě části, první se konala v prosinci, druhá část pak v polovině února.

Celý článek

Den loutek sekundy B – návštěva muzea

22.04.2010

Čtvrtek 22. 4. 2010 byl pro všechnu mládež z páté a deváté třídy, která vešla dveřmi nymburského gymnázia dovnitř, rozhodujícím, neboť se chystala napsat si přijímací testy. Pro nás ze sekundy B to byl den, který jsme nemuseli strávit ve škole.

Celý článek
<předchozí 1 ... 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

doc. RNDr. Jitka Forstová, CSc.

Doc. RNDr. Jitka Forstová, CSc., vysokoškolská pedagožka, viroložka, zakladatelka a vedoucí Laboratoře virologie PřF UK, absolvovala na naší škole v roce 1961.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt F. L. Riegera

3. březen 1903

Brzy po svých 85. narozeninách zemřel v Praze jeden z nejvýznamnějších českých politiků 19. století, publicista a národohospodář František Ladislav Rieger.

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.