MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Úspěchy Michala Máslíka na druhé nejprestižnější škole světa

Úspěchy Michala Máslíka na druhé nejprestižnější škole světa

Michal Máslík (absolvent naší školy 2012), který má za sebou úspěšně 2 roky studia na Imperial College London, přijel již potřetí seznámit naše studenty s možnostmi studia v zahraničí. Čtrnáct laureátů Nobelovy ceny - vynález penicilinu, radaru, objev holografie a další zásluhy na akademickém poli v celosvětovém měřítku, to je Imperial College London. Michal Máslík získal za dva roky studia již 2 prestižní ceny (Dennis Gabor Prize a Silvanus P. Thompson Prize) pro nejlepšího studenta v ročníku.

Celý článek

Kánon literatury - školní rok 2014-2015

Ředitel školy zveřejňuje na návrh předmětové komise českého jazyka kánon literatury pro maturitní zkoušku ve školním roce 2014-2015.

Celý článek

Úspěšný Evropský den jazyků

Úspěšný Evropský den jazyků

Evropský den jazyků se na starém kontinentě slaví 26. září. Na naší škole je den oslav pohyblivý, tento rok se k němu naše škola připojila 25. září. Již tradičně je určen prvnímu ročníku a kvintám. Žáci jsou rozděleni do skupin a plní nejen jazykové úkoly.

Celý článek

Nymburští francouzštináři i letos studují v Dijonu

Nymburští francouzštináři i letos studují v Dijonu

Stejně jako v minulém školním roce, kdy se Anežce Literové, nyní studentce 7MA, podařilo strávit v rámci programu Středočeského kraje "Rok v Burgundsku" část jejího studia na Lycée Charles de Gaulle v Dijonu, tak i letos má naše gymnázium ve Francii své zástupce. Na stejné škole studují v současné době tyto studentky: Tereza Javůrková, Ester Novotná, Veronika Michalčuková, Karolína Kubišová a Anežka Kochová. V loňském roce všechny uspěly ve výběrovém řízení a teď po prvních pár týdnech se s námi dělí o zážitky v následujicím článku. 

Celý článek
<předchozí 1 ... 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1923.

Narodil se 15. 2. 1905 v Mostě. Dětství prožil v Lounech. Studoval na reálce v Lounech a Nymburce, kde pracoval jeho otec jako strojvůdce.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Venezuelská krize

8. únor 1903

Ve Washingtonu skončila konference věnovaná venezuelské krizi. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.