MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Zprávy z Francie a co nového u francouzštinářů

Zprávy z Francie a co nového u francouzštinářů

Mohlo by se zdát, že jedinou letošní aktivitou francouzštinářů bylo zprovoznění knihovny, ale není to mu tak. Skupina studentů ze 7MA se podílí na mezinárodním dějepisném projektu "Velká válka" s Lycée Charles de Gaulle v Dijonu. Během letošního roku vytváří prezentace osvětlující některé události první světové války z českého pohledu. Ty pak budou doplňovat práce francouzských, anglických a belgických studentů. A jako v předchozích letech máme i své studenty na ročním pobytu ve Francii. Sára Vandasová a Jakub Michal ze 6XA se podělili o své dosavadní zkušenosti a zážitky ze studia v burgundském Louhans, místy v jejich osobitém slohu odrážejícím některé organizační problémy a kulturní odlišnosti, které ale nakonec vždy tvoří část nabytých zkušeností v cizím prostředí. Kromě zmíněných aktivit se připravují tradiční zkoušky DELF a spousta dalších akcí, takže studenti FRJ se letos rozhodně nudit nebudou.

Celý článek

Festival Jeden svět - pozvánka do kina

Festival Jeden svět - pozvánka do kina

Zveme vás jménem organizátora pana Jakuba Macury 2. a 3. října do nymburského kina Sokol, kde se budou promítat dokumenty z festivalu Jeden svět www.jedensvet.cz, který se věnuje (nejenom) lidskoprávní tématice. Všechny projekce jsou zdarma! Páteční program je věnován zahraničním snímkům, sobota pak těm českým!

Jakub Šichta na semináři PMV

Jakub Šichta na semináři PMV

Bývalý absolvent naší školy Jakub Šichta seznámil studenty s možnostmi studia politologie a mezinárodních vztahů v ČR. Vtipně a s nadhledem se pokusil studentům vysvětlit, že základem studia politologie a mezinárodních vztahů je kvalitní zvládnutí angličtiny, čtení odborné literatury, všeobecný přehled a v neposlední řadě aktivní zájem o obor.

Celý článek

Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

Když si pro nás v pátek 10. září 2015 přijel autobus, který nás měl dopravit do Rokytnice, prožívali jsme směsici pocitů - nervozitu, zvědavost, nadšení a vzrušení. Čekal nás totiž adaptační kurz.

Celý článek
<předchozí 1 ... 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1948.

Narodil se 21. 9. 1929. Státní reálné gymnázium v Nymburce navštěvoval v letech 1940 až 1948. Jisté literární sklony projevoval již na gymnáziu – vydal třídní časopis TERMIT.

 

 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Anthracite Coal Commission Report

22. březen 1903

Theodore Roosevelt přikázal zveřejnit Anthracite Coal Commission Report, 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
23.06.2024

Ve čtvrtek 20.6. 2024 se všichni výtvarníci prvního a druhého ročníku zúčastnili výtvarné exkurze do Národní galerie ve Veletržním paláci. Jako doprovod s námi jeli prof. Haníková, Plaňanská, Grusová, Kolbábek. Pro první ročník byla připravena komentovaná prohlídka Umění dlouhého století 1796 – 1918, pro druhý ročník Konec černobílé doby 1939 – 2021.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.