MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Krajské kolo - basketbal 3x3 - 1. místo

Krajské kolo - basketbal 3x3 - 1. místo

Československá sestava (Kolář, Novotný, Vitek a Ivan) naší školy potvrdila své ambice a jednoznačně opanovala krajské kolo. Náš tým ukončil všechny 3 zápasy před časovým limitem a potěšil všechny přihlížející nejednou parádní akcí typu alley oop, individuálními dunky či originálním střídáním, při které ještě za hry skóroval hráč, který mířil na lavičku. Krajský titul zároveň znamená postup na MČR, které se odehraje na přelomu listopadu a prosince v Brně - republikový šampion si pak zajistí účast na červnovém MS v estonském Talinu.

Celý článek

Okresní přebor škol v šachu

Okresní přebor škol v šachu

4. listopadu se v nymburském Obecním domě konal okresní přebor škol v šachu. V Obecním domě se hrálo z důvodu nedostatku místa v DDM (v kategorii 1. stupně ZŠ startovalo 7 družstev). Naše škola byla reprezentována jen v kategorii středních škol v sestavě Lukáš Hučík, Dominika Tanglová, Bořivoj Kolář a Lukáš Bastián. Družstvo nižšího gymnázia se turnaje neúčastnilo. Proti nám se postavily jen dvě poděbradské školy (Gymnázium Jiřího z Poděbrad a Střední zemědělská škola Poděbrady), takže naše šance, že postoupíme do krajského přeboru (postupovaly 2 týmy), byly velmi vysoké.

Celý článek

A. Koukol na E.ON Expedici EUROREBUS 2015

A. Koukol na E.ON Expedici EUROREBUS 2015

V loňském školním roce se jednomu žákovi naší školy podařilo zvítězit v celostátním finále jednotlivců vědomostní soutěže EUROREBUS. Odměnou mu byla mj. také účast na mezinárodní expedici, přichystané pro všechny vítěze. Není bez zajímavosti, že jeden třídní tým nymburského gymnázia absolvoval podobné expedice už v letech 2009 a 2010. Až teprve letos se podařilo na tuto tradici navázat, jak s několikatýdenním časovým odstupem sám Saša na dalších řádcích popisuje:

Celý článek

1. kolo Středoškolské futsalové ligy úspěšně za námi

1. kolo Středoškolské futsalové ligy úspěšně za námi

V pondělí 9. 11. se v hale BIOS konalo úvodní kolo SFL, tedy Středoškolské futsalové ligy. Našimi soupeři byli tradičně SOŠ a SOU Nymburk, dále Gymnázium Jiřího z Poděbrad a SOUss Poděbrady. V turnaji se utkal každý s každým, do dalšího kola postupovaly první dva týmy.

Celý článek
<předchozí 1 ... 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jan Jelínek

Jan Jelínek (*19. 7. 1940), spisovatel, novinář, dokumentarista, režisér Československých filmových týdeníků, absolvoval na nymburském gymnáziu v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Konference v Paříži

3. prosince 1903

Závěrečným zasedáním skončila mezinárodní zdravotnická konference v Paříži. Mj. přijala i společné dohody o opatřeních v boji proti moru, choleře a žluté zimnici.

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
23.06.2024

Ve čtvrtek 20.6. 2024 se všichni výtvarníci prvního a druhého ročníku zúčastnili výtvarné exkurze do Národní galerie ve Veletržním paláci. Jako doprovod s námi jeli prof. Haníková, Plaňanská, Grusová, Kolbábek. Pro první ročník byla připravena komentovaná prohlídka Umění dlouhého století 1796 – 1918, pro druhý ročník Konec černobílé doby 1939 – 2021.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.