MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Třída jako krajina

Třída jako krajina

Kdyby přišel vyučující do třídy a zadal žákům nezvyklý úkol: “Vezměte si pastelky a nakreslete komunikaci mezi spolužáky ve třídě jako krajinu,“ asi by nás překvapilo, jak podobné obrazy by vznikaly, i to, jak málo by se pravděpodobně lišily od map komunikace zachycených metodou sociomapování, díky které se neviditelné obrazy kvantity i kvality komunikace během pár minut zviditelní.

Celý článek

Exkurze VLS do Lysé nad Labem

Exkurze VLS do Lysé nad Labem

Poslední výprava Vlastivědného semináře, který tvoří slabá polovina 1PB, mířila do města na západě nymburského okresu, proslulého v okolí jako "Barokní perla Polabí".

Celý článek

Jazykový kurz francouzštinářů

Jazykový kurz francouzštinářů

Na konci školního roku proběhl již tradiční jazykový kurz pro studenty FRJ v 1PA a 2SA. Více v článku od studentů 1PA a lektorky Corinne Veisy. 

Celý článek

Exkurze do Jabkenic

Exkurze do Jabkenic

V pátek 10. 6. 2016 i naše třída 2SA navštívila Památník Bedřicha Smetany v Jabkenicích tak, jako před týdnem spolužáci z 2SB. Nejdříve jsme se vydali linkovým  autobusem z Nymburka do Loučeně a odtud jsme pěšky došli do Jabkenic. Tam žil na sklonku svého života v jabkenické myslivně Bedřich Smetana. Bydlel tu u své dcery, která si vzala zdejšího myslivce. Součástí expozice jsou zrekonstruované interiéry jeho pracovny a rodinného salonu. Milá paní průvodkyně nás seznámila s životem Bedřicha Smetany a zodpověděla naše všetečné dotazy. K vidění je zde klavír, na který hrál nejen samotný Bedřich Smetana, ale i naši spolužáci, kteří hru na tento nástroj ovládají si mohli zahrát. Počasí nám přálo, cestou na autobus do Loučeně jsme vstřebávali krásy přírody. Pozornější z nás mohli zahlédnout třeba roháče. Čekání na autobus v Loučeni jsme si zpříjemnili zmrzlinou. Exkurze se mi moc líbila.

Celý článek
<předchozí 1 ... 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1919.

Krátce působil jako učitel na Mladoboleslavsku. Kolem r. 1922 byl posluchačem Vojenské akademie v Hranicích.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Revoluce v Dominikánské republice

30. říjen 1903

Vypukla revoluce v Dominikánské republice, USA a evropské válečné lodě vysadily vojsko k ochraně konzulátů.

Nejčtenější

25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
23.06.2024

Ve čtvrtek 20.6. 2024 se všichni výtvarníci prvního a druhého ročníku zúčastnili výtvarné exkurze do Národní galerie ve Veletržním paláci. Jako doprovod s námi jeli prof. Haníková, Plaňanská, Grusová, Kolbábek. Pro první ročník byla připravena komentovaná prohlídka Umění dlouhého století 1796 – 1918, pro druhý ročník Konec černobílé doby 1939 – 2021.

celý článek
10.06.2024

Poslední týdny mohli fanoušci streetu sledovat řadu zajímavých zápasů, které již prakticky rozhodly o postupujících do čtvrtfinále. Aktuálně je odehráno 22 z 25 zápasů, přičemž dva ze tří zápasů zbývá odehrát Profesorům. Právě tento tým, který má zkušeností na rozdávání by měl svá poslední utkání odehrát v úterý 11.6. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.