MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Krajské kolo Juniorského maratonu dopadlo úspěšně

Krajské kolo Juniorského maratonu dopadlo úspěšně

Poslední dubnový týden je tradičním termínem pro krajské kolo Juniorského Volkswagen Maratonu, které se již po několik let koná v pražské Stromovce. Jedná se o populární akci, z níž první dva týmy v kraji mají zajištěn postup přímo na pražský Volkswagen Maraton 2018. Za Středočeský kraj se na start postavilo celkem 18 týmů. 

Celý článek

Poznáváme Lysou nad Labem a Bedřicha Hrozného

 Poznáváme Lysou nad Labem a Bedřicha Hrozného

Žáci sekundy B navštívili v rámci vlastivědného semináře, v němž poznávají letos historii nymburského okresu, Lysou nad Labem.

Čekala je návštěva nové muzejní expozice o historii Lysé nad Labem, která je neodmyslitelně spojena s rodem Šporků, a o Bedřichu Hrozném.  To, jak pozorně poslouchali, hledali odpovědi do pracovních listů, si mohli ověřit v soutěži Riskuj. Z vítězství se radovala děvčata; získala 13 500 bodů, kluci víc riskovali a museli se nakonec spokojit s 6 500 body.  Pak je čekala procházka po městě, návštěva evangelického kostela a zámecký park. Byl i čas na občerstvení.

Celý článek

Transport do Terezína 18. 4. 2018

Transport do Terezína 18. 4. 2018

Autobus se studenty ze septim a třetí A odjížděl už v 7:30 od školy a mířil do Památníku Terezín.

Čekala je komentovaná prohlídka Malé pevnosti. Pak se přesunuli do Muzea ghetta, prošli se Terezínem a navštívili místa, kde končily koleje, spojující Terezín a Bohušovice nad Ohří, tudy prochází i dnes hlavní železniční trať. Poblíž se nachází i kolumbárium, obřadní místnosti, ústřední márnice a krematorium.

Někdo ze studentů napsal: Spousta sklíčenosti a špatné nálady nám nezabránila v tom, abychom si užili dobře naplánovanou exkurzi.

Celý článek

Písemné maturitní zkoušky

Od středy 2.5. píší maturanti dle jednotného testovacího schématu písemné části maturitních zkoušek. Pozvánky ke zkouškám studenti obdrželi elektronicky. Studenti se dostaví ke zkoušce s dostatečným časovým předstihem do zkušebních místností. Jmenné seznamy studentů v jednotlivých učebnách budou v pondělí vyvěšeny ve vestibulu školy a na dveřích učeben. Všichni se dostaví s průkazem totožnosti. Použití jakékoli jiné než povolené pomůcky či formy nesamostatné práce jsou zakázány a bude na ně nahlíženo jako na hrubé porušení pravidel maturitní zkoušky. Seznam povolených pomůcek:

Celý článek
<předchozí 1 ... 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Michal Plavec

Michal Plavec (*26. 3. 1973), historik, novinář a kurátor sbírky letectví Národního technického muzea v Praze, odmaturoval na nymburském gymnáziu v roce 1991.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Eduard VII. indickým císařem

1. leden 1903

Poblíž Dillí se shromáždily davy lidí, aby mohly být přítomny chvíli, kdy bude král Velké Británie a Irska Eduard VII. vyhlášen indickým císařem. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
25.06.2024

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

celý článek
23.06.2024

Ve čtvrtek 20.6. 2024 se všichni výtvarníci prvního a druhého ročníku zúčastnili výtvarné exkurze do Národní galerie ve Veletržním paláci. Jako doprovod s námi jeli prof. Haníková, Plaňanská, Grusová, Kolbábek. Pro první ročník byla připravena komentovaná prohlídka Umění dlouhého století 1796 – 1918, pro druhý ročník Konec černobílé doby 1939 – 2021.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.