MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Sexta A v Senátu PČR

Sexta A v Senátu PČR

V pátek 3. června naše třída sexta A podnikla exkurzi do prostor Valdštejnského paláce, ve kterém sídlí Senát Parlamentu České republiky.

Celý článek

Stříbrná expedice Lom Amerika

Stříbrná expedice Lom Amerika

Naši expedici jsme započaly na nymburském nádraží, kde jsme nastoupily do rychlíku směrem na hlavní nádraží v Praze a odtamtud jsme jely spojem přímo až do obce Srbsko. Naše expedice byla netradiční v tom směru, že jsme necestovaly z místa na místo, ale utábořily jsme se v srbském kempu a odtamtud jsme každý den podnikaly výpravy do okolí po Karlštejnsku.

 

Celý článek

Ekologický kurz pro předmaturitní seminář biologie

Ekologický kurz pro předmaturitní seminář biologie

V týdnu od 30. května do 3. června se studenti biologického semináře třetího ročníku zúčastnili ekologického kurzu. Kurz probíhal formou různých aktivit, které se uskutečnily především v okolí Nymburka. Jak konkrétně si můžete přečíst v následujícím reportu.

Celý článek

Krásensko KA 2022

Krásensko KA 2022

Ekokurz 4KA 2022

V ranních hodinách 30. 5. 2022 jsme vlakem vyrazili z nymburského hlavního nádraží do Blanska, odkud jsme soukromým autobusem dojeli do Krásenska na Rychtu, kde jsme se ubytovali. Ještě téhož dne jsme podstoupili zkoušku ohněm, respektive vodou, v té jsme lovili bezobratlé živočichy. Následující den jsme strávili na kolech. Cílem byl Ostrov nad Macochou, vzdálený pouze 7 kilometrů, ale cestou jsme udělali několik zastávek, a tak nám výlet zabral téměř celý den. V Ostrově jsme obdrželi mapu, pomocí které jsme se orientovali při dobrodružné hře. Středu jsme zasvětili pozorování ptáků, hmyzu, pavoukovců, kroužkovců… zkrátka ornitologii a entomologii. Odpoledne jsme věnovali debatování o enviproblémech. Poslední den jsme připravovali závěrečný projekt a bádali v přírodě. Celým programem nás provázela hra Evoluce, jejímž posledním kolem jsme zakončili náš program na Rychtě. Za 4KA děkujeme pí. Weissové a pí. Bursové i lektorům z Krásenska za úžasně připravený program.

Anna Andrejsová, Alice Škochová a Filip Slabý

Celý článek
<předchozí 1 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 784 další >

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

ing. arch. Alena Mocová, Ph.D.

Ing. arch. Alena Mocová, Ph.D. (*1980), autorizovaná architektka a urbanistka, proslavená vítězným projektem na monumentální baziliku v africkém Gabonu, maturovala na naší škole v roce 1999.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Frištenský mistrem Evropy

8. únor 1903

Český zápasník Gustav Frištenský porazil v Rotterdamu Dána Hanse Egeberga a stal se mistrem Evropy. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
05.06.2024

V sobotu 25. května se uskutečnil letošní ročník Nymburského Majálesu, pořádaného Studentským Parlamentem. 

Přípravy probíhaly až na pár patálií v poklidu a díky pomoci Nymburského kulturního centra byla letošní počáteční účast nesrovnatelně lepší než minulý rok. Kapely se střídaly jedna za druhou a program příjemně utíkal až do té doby, kdy začalo pršet...

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.