Tři futsalové výhry a postup do druhého kola

Tři futsalové výhry a postup do druhého kola

V pátek 5.11. se pro naši školu rozeběhl nový ročník SFL (Středoškolská futsalová liga), který byl v loňském roce z covidových důvodů zrušen. Po poměrně dlouhé pauze jsme si tak mohli zahrát futsal a změřit síly s konkurenčními školami. Los nás poslal do poděbradské skupiny, kde jsme narazili na HŠ Poděbrady, Ekogymnázium Poděbrady a Gymnázium Jiřího z Poděbrad. Ve čtyřčlenné skupině se hrálo systémem každý s každým, první a druhý tým postupoval do 2. kola.

Naše družstvo se jako první utkalo s Ekogymnáziem, které platilo za outsidera skupiny. Výsledek 8:0 a jasné vítězství to jen potvrzuje. Do hry zasáhlo všech 13 hráčů do pole, luxus tří čtveřit a ještě jednoho hráče navíc jsme už dlouho neměli. Všechny čtveřice se gólově prosadily. Druhé utkání jsme změřili síly s HŠ Poděbrady. Poměrně brzy jsme šli do vedení, následně jsme však zahodili penaltu a ještě inkasovali. Utkání jsme ale dokázali poměrně bez problémů ovládnout a výsledek 6:2 tomu jasně napovídá. Rozhodující duel byl tedy až ten poslední. Poděbradské gymnázium zvítězilo ve dvou předešlých duelech 15:0 a 9:0. Zápas jsme začali dobře a dostali se do vedení. Následně však soupeř srovnal na 1:1 a my navíc neproměnili několik šancí. V rozhodujícíh momentech nás zejména v tomto duelu podržel brankář Petr Vild, který byl téměř neprůstřelný. Druhá půle byla však již v naší režii. Výsledek 4:1 znamenal postup z prvního místa ve skupině.

Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za nasazení a přístup, bojovné výkony okořeněné góly předvedly všechny tři lajny. Tahounem a nejlepším střelcem týmu se stal Michal Neuberg, vynikající byl již zmíněný brankář Vild, ale i mladší hráči Šubrta či Zenkl zahráli výborně. 

 

Tabulka

1. Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce         3      3   0    0       18:3       9 bodů

2. Gymnázium Jiřího z Poděbrad                            3      2   0    1        25:4       6

3. HŠ Poděbrady                                                  3       1   0    2       5:16        3

4. Eko Gymnázium Poděbrady                                3       0    0    3      1:26        0

 

Tým GBHN: 

Vild - Neuberg, Vojtěch Šubrta, Vlček, Košátko, Haluška, Michal Šubrta, Lojka, Zenkl, Černý, Balaš, Němec, Mašek, Roskovec

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Zemřel papež

20. července 1903

V Římě zemřel ve věku 93 let na zápal plic papež Lev XIII. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.