Pohár J. Masopusta: nevydařený výkon a ostuda při kvalifikaci o republikové finále

Pohár J. Masopusta: nevydařený výkon a ostuda při kvalifikaci o republikové finále

Ve čtvrtek 7. 5. se tým Gymnázia B. Hrabala v Nymburce zúčastnil kvalifikace o republikové finále Poháru Josefa Masopusta 2015. Jednalo se o jeden z pěti turnajů v republice, na každé z těchto kvalifikací pak startovala tři družstva. Po úspěšně zvládnutém krajském kole jsme potají doufali v úspěch i v Plzni.

V 6 hodin ráno jsme se vydali rychlíkem směr Praha a následně Plzeň. Přibližně v 10h jsme byli na místě a zanedlouho nás čekal první zápas s domácí SPŠ dopravní Plzeň. Turnaj se konal v parádním areálu sportovní základní školy Viktorie Plzeň, bohužel na umělé trávě, na kterou nejsou nymburští příliš zvyklí. Vzhledem k úrovni turnaje se dali očekávat soupeři na mnohem vyšší úrovni, ovšem opak byl pravdou. Tým Plzně byl jen o malinko lepší, i když většinu zápasu měl převahu. Už to začínalo vypadat, že skóre skončí 0:0, když však přišla naprosto nepochopitelná minela. Centr před bránu zhruba ze 40 metrů skončil za zády našeho brankáře, který podklouzl a k naprosto snadnému chycení míče se vůbec nedostal. Bohužel i to se může stát, každý má nárok na chybu. V úplném závěru zápasu, když už jsme vrhli všechny síly do útoku, přišel druhý, taktéž kuriózní gól. Obránce zachraňoval míč před prázdnou bránou, ovšem svým odkopem trefil nešťastného brankáře, od kterého míč putoval za brankovou čáru. Výsledek prvního zápasu 0:2. Fotbalové štěstí při nás bohužel nestálo. K druhému utkání jsme nastoupili po krátkém odpočinku, soupeřem nám byl SPŠ a VOŠ Písek. Tým Písku vypadal výrazně fotbalověji než Plzeň, přesto hra byla vcelku vyrovnaná a dostávali jsme se i do šancí. Ty jsme bohužel neproměnili, a tak přišel trest. Po rohovém kopu se Písek trefil poprvé. Naši hráči reklamovali nejprve aut a následnou ruku jednoho ze soupeřů, ovšem rozhodčí jim za protesty udělil žlutou kartu. Studenti našeho prestižního gymnázia však následně zvolili vskutku geniální taktiku jak si rozhodčího naklonit na svou stranu. Průběžně ho zasypávalii sprškou nadávek, označující různé tělesné orgány, doufajíc, že se muž s píšťalou zázračně zlepší. Nezlepšil! Po gólu na 0:2 a 0:3 naprosto nereagoval na signalizaci pomezního, přešel faul na našeho hráče a inkasovali jsme na 0:4. Následně ještě jeden z našich hráčů ocenil jeho výkon potleskem a byl vyloučen. Nutno podotknout, že rozhodčí skutečně udělal během zápasu několik chyb, ovšem chování našich hráčů k němu, ale i k některým svým spoluhráčům je úžasnou ukázkou kvality a úrovně studentů naší školy. Naši soupeři ze středních odborných škol a učilišť by se od nás mohli učit.

Obě utkání jsme tedy prohráli, nevstřelili ani jednu branku a šest jich inkasovali. Jeden z hráčů našeho týmu po zápase s Pískem trefně poznamenal: „Předvedli jsme se v tom nejlepším možném světle“. A jak hodnotili nevydařený výkon naši hráči? Míč byl příliš měkký, proto jsme zřejmě nevstřelili jedinou branku, navíc oba poločasy foukal velmi silný vítr, vždy proti našim hráčům. Sudí byli naprosto neschopní a navíc celé město Plzeň je naprosto divné. 

Závěrečné utkání mezi Plzní a Pískem skončilo 2:0 pro domácí, a tak se na republikové finále vydá SPŠ dopravní Plzeň.

 

Tabulka:

1. SPŠ dopravní Plzeň                                  2    2 0 0         4:0         6 bodů

2. SPŠ a VOŠ Písek                                     2     1 0 1         4:2         3 body

3. Gymnázium B. Hrabala v Nymburce           2      0 0 2         0:6         0 bodů

 

Tým Gymnázia B.Hrabala v Nymburce: Plaček - Němec, Dvořák, Keller, Jareš - Moník, Mejzr, Kubálek, Raška - Šnajdr, Klíma - Kolbaba, Bodnár, Pokorný

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvovala v roce 1941 s rodným příjmením Leišová.

Narodila se 19. 1. 1922 ve Všejanech a zemřela v r. 1985 v Praze.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rooseveltův projev

2. duben 1903

Americký prezident Theodore Roosevelt přednesl v Chicagu projev, jímž potvrdil, že Monroeova doktrína je stále základem americké zahraniční politiky. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.