Okresní kolo v přespolním běhu na Ostrově

Okresní kolo v přespolním běhu na Ostrově

V pondělí 11.10. se po dlouhé covidové pauze opět konala sportovní akce pro žáky základních i středních škol. Jednalo se o poměrně populární a hojně obsazovaný přespolní běh. Organizace letošního okresního kola se nakonec ujalo naše gymnázium, vystřídali jsme tak své kolegy z Lysé nad Labem, kteří již uspořádali mnoho ročníků minulých. 

V ranních hodinách jsme se sešli na atletickém stadionu Nymburk, kde proběhla prezentace družstev. Následně jsme se již přesunuli do prostorů nymburské Rémy a přilehlého lesoparku, kde závod probíhal. O zajištění trati se postarali žáci zejména 5QB a 4A, kterým za to patří velké poděkování. Výsledkový servis a organizaci v cíli skvěle zvládali a velmi nám pomohli studenti z 8OA. Také jim velmi děkujeme. Role startéra a časoměřiče se ujal pan učitel Nedbal, výpočetní techniku a zpracování výsledků měl na starosti pan učitel Mokrý

Nejprve se na start postavila děvčata v nejmladší kategorii III., tedy 6. - 7. třída ZŠ. V konkurenci celkem 14ti škol jsme skončili na 9. příčce, vítězi se staly dívky ze ZŠ Václava Havla Poděbrady.

Následoval závod dívek kategorie IV. (8.-9.třída), které měly trať shodnou jako dívky mladší, tedy cca 1650m. Zde jsme vybojovali pěkné 5. místo, vítězství vybojoval tým ZŠ Komenského Nymburk.

Početně nejobsazenější byla kategorie chlapců kategorie III., startovalo celkem 80 závodníků. Vítězství vybojoval opět tým ZŠ Komenského Nymburk, naši kluci doběhli na 8. místě.

Nejlépe se nám povedl závod chlapců kategorie IV. (tedy 8.-9. třídy). Tým gymnázia obsadil druhé místo za ZŠ Juventa Milovice, 

Všechny vítězné týmy ZŠ tak zamíří dne 14.11. na krajské kolo do Příbrami.

 

Zhruba od 11h pak pokračovala akce závody středních škol.

Na trať se nejdříve vydaly dívky, které čekalo cca 3500m nymburským Ostrovem. Po velmi vyrovnaném boji nakonec zvítězili dívky Gymnázia Jiřího z Poděbrad před naším týmem.

Posledním závodem byl závod chlapců na 5000m, který ovládl náš atlet Jakub Šantavý. V kategorii týmů však 1. místo obsadili běžci z SOŠ a SOU Nymburk.

 

Všem zúčastněným školám děkujeme a gratulujeme k pěkným sportovním výkonům. Zároveň děkujeme všem studentům našeho gymnázia za skvělou pomoc s organizací. 

 

Díky práci fotografa Františka Vlasáka z 8OA se ve fotogalerii může najít téměř každý běžec či běžkyně.

odkaz: https://vklasi.rajce.idnes.cz/Prespolni_beh_11.10.%2C_okres_Nymburk/

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

plk. Bedřich Krátkoruký

Plk. letectva i. m. Bedřich Krátkoruký (8. 10. 1913-15. 1. 1943), vynikající pilot a stíhací eso RAF v době 2. světové války, studoval na naší škole ve 30. letech 20. století.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Řízení vzducholodi

12. listopad 1903

Francouz Henri Juillot podal nový důkaz o řiditelnosti vzducholodi:

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.