Okresní kolo přespolního běhu

Okresní kolo přespolního běhu

Ve čtvrtek 24. 9. 2015 proběhl v zámeckém parku v Lysé nad Labem tradiční podzimní závod v přespolním běhu. Jednalo se o okresní finále a zastoupení jsme měli ve všech kategoriích nižšího i vyššího gymnázia. Děvčata i chlapci ovládli všechny kategorie, ze kterých se dalo postoupit do krajského kola v Kolíně.

Mladší dívky ve složení Eva Sloupová, Katka Hodačová, Anežka Karamonová, Veronika Žmolilová ze sekundy, doplněné Anežkou Mislerovou a Simonou Votočkovou z primy, si doběhly pro jasné vítězství. S napětím jsme očekávali umístění starších dívek (Alžběta Galčíková, Kristýna Šustrová, Alžběta Zavadilová a Lucie Procházková), které si věřily na medailové umístění. Nakonec to bylo pěkné 2. místo. Mladší chlapci (Dan Mrázek, Filip Kábrt, Petr Strolený, Ivan Tomášek, Jiří Šantavý a Ondřej Hodač) byli při vyhlašování napjatí až do konce, kdy se dozvěděli o svém postupu, tedy 1. místě. Starší chlapci (Tobias Williams, Ondřej a Martin Lašovi, Adam Kubát a Jan Pavlíček) v konkurenci 10 škol na medaile nedosáhli a skončili na 7. místě.

Suverénní postup zaznamenaly dívky z vyššího gymnázia (Martina Šuková, Agáta Čechová, Míša  Frebortová, Míša Hankeová, Kristýna Vomelová a Nela Vohradská a mimo soutěž si zaběhla Martina  Malíková). Tento rok nás mile překvapil zájem děvčat z 1. ročníku, které výrazně posílily náš tým.  Na stejné umístění dosáhli i chlapci (Matěj Hrouda, Jakub Růžička, Filip Brzák, Martin Céza a Václav Jisl), kteří také svou kategorii bez větších potíží vyhráli. Oba týmy kategorie VI. tedy postupují do kolínského krajského finále.

Jako nepostupová kategorie pak závodilo celkem 5 družstev chlapců SŠ bez omezení věku, kde jsme obsadili velmi pěkné druhé místo. (Josef Hašek, Josef Kubálek, Patrik Mejzr, Jan Raška a Vít Špicar)

 

 

Všem díky za skvělou reprezentaci a hodně úspěchů v Kolíně

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Pavel Zdražil

Absolvoval v roce 1984.

Narodil se 11. 9. 1965 v Městci Králové. Pochází z kantorské rodiny (dědeček – učitel, malíř a sochař G. R. Holeček),

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Frištenský mistrem Evropy

8. únor 1903

Český zápasník Gustav Frištenský porazil v Rotterdamu Dána Hanse Egeberga a stal se mistrem Evropy. 

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.