Orion Florbal Cup chlapců

15.11.2012
Orion Florbal Cup chlapců

Dne 15. 11. 2012 se školní florbalové družstvo Gymnázia Nymburk zúčastnilo Orion Florbal Cupu na ZŠ R.A.F v Nymburce, ve kterém skončili na druhém místě. Zúčastnilo se celkem 9 týmů: ZŠ R.A.F, ZŠ Tyršova, ZŠ Komenského, ZŠ Loučeň, ZŠ Libice, ZŠ Městec Králové, ZŠ TGM Poděbrady, ZŠ Sadská a Gymnázium Nymburk.

První zápas jsme hráli proti Sadské, byl velmi vyrovnaný. Zhruba ve 3. minutě jsme dostali gól, ovšem to nás nezarazilo a hned po buly Lukáš Bastián přes polovinu hřiště přihrál Liborovi Pletkovi, který napálil míček do horního rohu branky. Za stavu 1:1 jsme se vzchopili a začali hrát tvrději a lépe jsme bránili. Po faulu na Libora Pletku jsme rozehráli odraženou střelu, kterou Jakub Temlík protlačil do branky. Za stavu 2:1 zápas skončil.

Druhý zápas proti TGM byl jednostranný soupeřův debakl… Po třetí vteřině zápasu a úspěšném buly Libor Pletka vyletěl k soupeřově bráně, oklamal obránce a zavěsil. Pak přišla smršť 4 gólů od Kuby Temlíka, na které nahrávali Matěj Ballaty a Lukáš Bastián. Zápas skončil 8:0, stav postupně zvyšovali Libor Pletka a Petr Pavlíček.

Třetí zápas jsme hráli proti Komendě, se kterou to s námi ze začátku vypadalo bledě. Dali jsme sice gól jako první, ale pak jsme dva dostali. Za stavu 1:2 jsme se celkem oklepali a dali dva góly. Ovšem další jsme dostali. Bylo to tedy 3:3. Po cca 8 minutách zápasu Libor Pletka dal nečekaný gól. Už jsme si mysleli, že za stavu 4:3 máme výhru v kapse, ale to byla chyba, protože jsme jen remizovali 4:4.

Čtvrtý zápas s Libicí vypadal jednoduše, jelikož Libice skoro s každým prohrála, ovšem nechali jsme se unést na vavřínech… Po zhruba 5 minutách zápasu jsme dostali gól, snažili jsme se prorazit soupeřovu obranu, ale šlo to velmi těžce… Naštěstí pro nás obránce soupeře udělal chybu při rozehrávce a nahrál Kubovi Temlíkovi přímo na hokejku, Temlík ho prostřelil a dal gól na 1:1. Potom byl zápas velmi vyrovnaný a skončil remízou, ale i tak jsme postoupili do semifinále.

Semifinalový zápas s Rafkou byl velmi tvrdý, jelikož domácí chtěli vyhrát, ovšem my jsme se nedali a hráli jako o život. Po 3-4 minutách Rafka začala ztrácet a my jsme dobře stříleli a budovali tak náskok nejen ve skóre, ale hlavně ve hře, kterou jsme zcela ovládli. Zápas po našem nejlepším výkonu skončil 4:1 v náš prospěch.

Ve finále jsme hráli proti Městci, který nás jednoznačně převyšoval jak rychlostí běhu, tak nahrávkami. Libor dal na začátku sice gól, ale pak jsme dostali góly tři. Po rozehrání se Libor rozeběhl k soupeřově brance a nahrál Kubovi Temlíkovi, které vstřelil tutovku a snížil tak na 3:2. Prostřídali jsme a na hřišti byl Vojta Tázler, Ondra Urban, Lukáš Bastián a Libor Pletka. Lukáš se protlačil dopředu a nádhernou střelou srovnal na 3:3. Potom se však Městec vzchopil a nasázel nám postupně 6 gólů. V poslední minutě Ondra Urban šikovně našel místo mezi obranou a propálil míček div neprotrhl síť. Prohráli jsme 9:4.

Turnaje se zúčastnili: Libor Pletka, Vojta Tázler, Jakub Temlík, Patrik Smet, Lukáš Bastián, Petr Pavlíček, Matěj Ballaty a Ondra Urban.

Celkově jsme skončili na druhém místě, což je v posledních letech asi nejlepší umístění.

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.

Doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D. (* 20. 10. 1979), expert v oblasti bezpečnosti a kvality potravin, botaniky, bylinářství, vedoucí Katedry kvality zemědělských produktů na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze, absolvoval na našem gymnáziu v roce 1997.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Řízení vzducholodi

12. listopad 1903

Francouz Henri Juillot podal nový důkaz o řiditelnosti vzducholodi:

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.