Finále Juniorského maratonu 2014

Finále Juniorského maratonu 2014

V neděli 11. 5. se v rámci pražského Volkswagen maratonu konalo i finálové kolo Juniorské štafetového běhu na trati 42,195 km, tedy maratonu. Do finále jsme se kvalifikovali vítězstvím na krajské soutěži časem 2:41:15 a doufali v co nejlepší umístění i v rámci pražského běhu. V loňském roce náš tým skončil 15. ze 30 škol z celé ČR, letos jsme rozhodně měli na vylepšení této pozice.

Štafeta Gymnázia Nymburk nastoupila ve složení Jakub Vojáček, Libor Pletka, Anežka Nováková, Matěj Hrouda, Martina Šuková, Josef Kubálek, Katka Procházková, Adam Kovář, Martin Vaněk a Josef Hašek. Oproti jiným školám jsme měli poměrně mladé běžce, ani jeden z našich ještě není maturantem, čtyři z nich jsou dokonce studenti 1. ročníku. V průběhu závodu jsme se pohybovali v rozmezí 8. - 12. místa, sledovat přesné pořadí nebylo zrovna snadné. I přes použití čipové technologie obsahují výsledky štafetové soutěže pouze výsledný čas, přitom časy individuálních běžců byly měřeny na každém kilometru. Zhruba na 32. kilometru to ještě vypadalo na umístění v první desítce, v cíli z toho bylo nakonec až 14. místo v čase 2:45:49. O jedinou vteřinu jsme podlehli finišujícímu běžci z Gymnázia Voděradská, pouhých 30 vteřin chybělo na Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm. Jedenácté skončilo kladenské gymnázium, které jsme v krajském semifinále porazili o více než 2 minuty. Zde nám porážku vrátili.

Celkovým vítězem se stalo Gymnázium Jablonec nad Nisou před Gymnáziem V. Makovského. Oba finišmani přiběhli do cíle v čase 2:35:24 a rozhodovalo se až v závěrečném sprintu. Na třetí pozici skončilo družstvo z Jilemnice.

S výsledkem nakonec můžeme být spokojeni tak napůl. Podařilo se sice vylepšit loňské 15. místo o jednu příčku, za semifinálovým časem jsme však zaostali o čtyři a půl minuty. Nakolik to bylo silou soupeřů, nebo ne zrovna ideální přípravou a životosprávou některých členů štafety, to těžko hodnotit. Všech deset běžců může startovat i v následujícím roce 2015, takže stále je šance na zlepšení.

Výsledky

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1950.

Narodil se 7. 3. 1931 v Nymburce. Je jedním z nejslavnějších hráčů české basketbalové historie.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Reformy v Makedonii

23. únor 1903

Turecký sultán schválil rakousko-uherský plán reforem v Makedonii.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.