Školní kolo olympiády z ruského jazyka

Školní kolo olympiády z ruského jazyka

Dnes  (22.2.2018) se konalo školní kolo olympiády z ruštiny. V komisi zasedly profesorky Slavíková a Sedlatá, které vyslechly celkem 7 studentů ze 3. a 4. ročníků. Školní kolo bylo rozděleno na dvě části - písemnou a ústní. V písemné části se jednalo o poslech a čtení s porozuměním, úlohy byly velice podobné státní maturitě z ruštině, takže si studenti mohli i vyzkoušet, jak by si vedli. Ústní část obsahovala dva úkoly: mluvit na zadané téma a odpovídat na otázky komise a druhým úkolem bylo vést se členem komise rozhovor na zadanou situaci. A jaké byly výsledky? Čtěte dále.

V písemné části si nejlépe vedla Tereza Brucknerová (7MB), která získala plný počet bodů. Pouze o jeden bod méně získala letošní maturantka Tereza Bartoníčková (4A). O třetí místo se dělí Jakub Motl a Adolf Toman ze 3A se šesti body.

V ústní části velice záleželo na zadaném tématu, které si studenti vytáhli - některým vyhovovalo téma více, některým méně. Nejvíce bodů (8 bodů z možných 9) získaly Tereza Brucknerová (7MB) a Kristýna Krátká (3A). Z čtvrtých ročníků získala nejvíce bodů (7) Michaela Heralová, která se bohužel nemohla zúčastnit písemné části.

Zcela jasnou vítězkou se tedy stala Tereza Brucknerová, která zároveň postupuje do krajského kola, které se koná přesně za měsíc v Příbrami. Věřím, že bude dobře reprezentovat naši školu!

Pro všechny zúčastněné to byla skvělá příležitost, jak si vyzkoušet "maturitu nanečisto", a jistě získali cennou zkušenost do budoucna, zároveň se to ale neobešlo bez přípravy a velké dávky stresu. Proto všem studentům děkuji za odvahu jít si zkusit tuto soutěž.

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1934.

Narodil se 9. 11. 1915 v Nymburce. Učil se hrát na housle, klavír, varhany a také zpíval. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Srdečná dohoda

6. červenec 1903

Návštěva francouzského prezidenta Émila Loubeta a ministra zahraničí Théophila Delcassého v Londýně byla počátkem jednání s Británií, které vedlo 8. 4. 1904 k vytvoření tzv. Entente cordiale – dohody o vzájemné spolupráci Francie a Británie.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.