Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

02.11.2011
Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

Ve středu 2. 11. 2011 pořádala předmětová komise TEV pro školy našeho okresu volejbalový turnaj v kategorii středních škol (kateg. V) a společně i v kategorii VI. B (sem patří žáci tercií, kvart a kvint gymnázií, 8. a 9. tříd ZŠ a 1. roč. SŠ). Do turnaje se přihlásilo celkem 9 škol. Hrálo se ve dvou skupinách systémem „každý s každým“. Naší školu reprezentovala dvě družstva.

„A“ družstvo tvořili volejbaloví elévové, kteří, pod vedením svého trenéra V. Věchta, hráli ve složení: Oupický Vojtěch, Eliška Stanislav, Rosůlek Josef, Kyncl Milan, Formánek Tomáš, Goerojo Martin, Červinka Zdeněk a Špicar Vít. Hráči se nezalekli starších a větších soupeřů a ve čtyřčlenné skupině skončili druzí. V boji o bronz podlehli středoškolákům z GJP Poděbrady a celkově obsadili čtvrté místo, které znamenalo vítězství v kategorii VI. B a postup do krajského kola této soutěže.

                Družstvo vyššího gymnázia, označené jako „B“, zcela jasně vyhrálo svoji skupinu, když jako jediní neprohráli ani set. V boji o celkové prvenství se utkali s OA Lysá n/L. Tento zápas skončil také jednoznačně 2 : 0. O celkové vítězství v turnaji se zasloužili: Janovský Erik, Kopecký Tomáš, Švach Martin, Bohuslav Tomáš, Krušinský Tomáš, Hajný Václav a Mareš Jan. GRATULUJEME!!!

                Celkové pořadí:

                1.                            Gymnázium Nymburk
                2.                            OA Lysá n. L.
                3.                            GJP Poděbrady
                4.                            Gymnázium Nymburk A
                5. – 6.                      SOŠ a SOU Nymburk   
                5. – 6.                      SOŠ Poděbrady
                7. – 8.                      Ekogymnázium Poděbrady
                7. – 8.                      ZŠ Komenského Nymburk
                9.                            ZŠ JAK Lysá n. L.

                Chlapci tak navázali na výkony dívek, které turnaj odehrály již 5. 10. Děvčata nastoupila do turnaje také ve dvou družstvech. Ta v konkurenci 5 týmů obsadila celkově první a třetí místo. Složení vítězek bylo následující: Mezuliánková, Eliášová, Šperková, Zahrádková, Žampová, Kotršálová a Härtlová.

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PharmDr. Anetta Härtlová, Ph.D.

Prof. PharmDr. Anetta Härtlová, Ph.D. (*1982), imunoložka, molekulární bioložka, vědkyně v oboru molekulární medicíny, vedoucí samostatné výzkumné skupiny na Institutu biomedicíny univerzity ve švédském Göteborgu, absolvovala nymburské gymnázium v roce 2000.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rooseveltův projev

2. duben 1903

Americký prezident Theodore Roosevelt přednesl v Chicagu projev, jímž potvrdil, že Monroeova doktrína je stále základem americké zahraniční politiky. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.