Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

02.11.2011
Okresní přebor ve volejbalu chlapců – kat. V a VI. B

Ve středu 2. 11. 2011 pořádala předmětová komise TEV pro školy našeho okresu volejbalový turnaj v kategorii středních škol (kateg. V) a společně i v kategorii VI. B (sem patří žáci tercií, kvart a kvint gymnázií, 8. a 9. tříd ZŠ a 1. roč. SŠ). Do turnaje se přihlásilo celkem 9 škol. Hrálo se ve dvou skupinách systémem „každý s každým“. Naší školu reprezentovala dvě družstva.

„A“ družstvo tvořili volejbaloví elévové, kteří, pod vedením svého trenéra V. Věchta, hráli ve složení: Oupický Vojtěch, Eliška Stanislav, Rosůlek Josef, Kyncl Milan, Formánek Tomáš, Goerojo Martin, Červinka Zdeněk a Špicar Vít. Hráči se nezalekli starších a větších soupeřů a ve čtyřčlenné skupině skončili druzí. V boji o bronz podlehli středoškolákům z GJP Poděbrady a celkově obsadili čtvrté místo, které znamenalo vítězství v kategorii VI. B a postup do krajského kola této soutěže.

                Družstvo vyššího gymnázia, označené jako „B“, zcela jasně vyhrálo svoji skupinu, když jako jediní neprohráli ani set. V boji o celkové prvenství se utkali s OA Lysá n/L. Tento zápas skončil také jednoznačně 2 : 0. O celkové vítězství v turnaji se zasloužili: Janovský Erik, Kopecký Tomáš, Švach Martin, Bohuslav Tomáš, Krušinský Tomáš, Hajný Václav a Mareš Jan. GRATULUJEME!!!

                Celkové pořadí:

                1.                            Gymnázium Nymburk
                2.                            OA Lysá n. L.
                3.                            GJP Poděbrady
                4.                            Gymnázium Nymburk A
                5. – 6.                      SOŠ a SOU Nymburk   
                5. – 6.                      SOŠ Poděbrady
                7. – 8.                      Ekogymnázium Poděbrady
                7. – 8.                      ZŠ Komenského Nymburk
                9.                            ZŠ JAK Lysá n. L.

                Chlapci tak navázali na výkony dívek, které turnaj odehrály již 5. 10. Děvčata nastoupila do turnaje také ve dvou družstvech. Ta v konkurenci 5 týmů obsadila celkově první a třetí místo. Složení vítězek bylo následující: Mezuliánková, Eliášová, Šperková, Zahrádková, Žampová, Kotršálová a Härtlová.

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc.

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc. (23. 7. 1929-11. 1. 2021), zakladatel oboru vakuové fyziky v Československu, vysokoškolský pedagog, spoluzakladatel Občanského fóra, náměstek ministra školství, od roku 2003 čestný absolvent nymburského gymnázia (v posledním ročníku byl 21. 2. 1948 vyloučen ze studia z politických důvodů)

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lidové divadlo

4. leden 1903

V Praze-Holešovicích zahájilo činnost lidové divadlo Uranie úspěšnou premiérou hry Ladislava Stroupežnického Vojtěch Žák, výtečník.

Nejčtenější

15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.