Celostátní finále EUROREBUS 2017

Celostátní finále EUROREBUS 2017

Celostátní finále 22. ročníku zeměpisné soutěže EUROREBUS se konalo v TOP Hotelu Praha na Chodovci v pondělí 5. června 2017. Ze tří reprezentantů školy se podařilo uspět tomu, který soutěžil jako jednotlivec: obsadil krásné 4. místo v rámci (osmáků a deváťáků) celé ČR.

Z krajského kola soutěže se do republikového kola v tomto roce kvalifikovali jen jeden třídní tým a jeden jednotlivec z jiné třídy. Početně malou skupinu mladých nymburských geografů na Jižní Město doprovodil prof. Miroslav Soukup.

Naším letošním největším úspěchem je již výše zmíněné první nemedailové místo Petra Vilímka z 3TA. Jde o studenta, který se soutěži věnuje už od primy a stále se přitom zlepšuje. Loni byl v soutěži jednotlivců 8. nejlepší v celém Česku, nyní již ve vyšší kategorii, dosáhl na lepší umístění. Až bude mít příští rok o rok více zkušeností, než tři deváťáci, kteří tento svůj mj. i věkem daný náskok využili a protentokrát ho nechali až za sebou, jistě bez medaile neodjede.

Třídní tým třídy 4KA: Alexander Koukol, Jakub Furgalák a Filip Touš, dorazil na soutěž v oslabení. "Lídr a hlavní motor" této skupiny eurorebusáků, Saša Koukol, musel na lékařskou prohlídku po nedávno prodělané operaci. Jakub s Filipem to bez něj nevzdali. Dokonce byli ochotni do své třídy náhradou i kooptovat Petra Vilímka, což ale pořadatelé nakonec nedovolili. Soutěžili tedy jen jako dvojice. S tímto handicapem oproti ostatním týmům, uhájili 23. místo v republice (loni byli v nižší kategorii celostátně osmí).

Všem třem mušketýrům děkujeme za vzorovou reprezentaci školy, za níž jim náleží nejen uznání, kladné body do klasifikace v zeměpise a ředitelské pochvaly, ale především také výjimečná stipendia, o něž byli loni v podstatě neprávem ochuzeni.

Za zmínku stojí ještě soutěž škol o putovní pohár EUROREBUS (v rámci níž se samostatně nesoutěží, sčítají se ale body všech žáků ze všech kol a z toho se stanovuje výsledné pořadí). Letos zbyla pro Hrabalovo gymnázium 83. příčka. Přitom loni jsme dosáhli svého historicky druhého nejlepšího umístění, tedy na 30. místo, a v roce 2013 to byla dokonce 23. pozice.

Za PK ZEM: Mgr. Miroslav Soukup, předseda

Zdroj: Webové stránky soutěže EUROREBUS
Ke stažení
ikonaCF EUROREBUS 2017 - ZŠ02 umístění jednotlivců
ikonaCF EUROREBUS 2017 - ZŠ02 umístění třídních týmů
ikonaCF EUROREBUS 2017 - žebříček do soutěže zapojených škol

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. (*1952), znalec dějin pedagogiky a alternativních pedagogických směrů, zabývající se i hodnocením kvality pedagogických procesů, poradce několika ministrů školství, vysokoškolský učitel a akademický pracovník pardubické univerzity na Gymnáziu Nymburk maturoval v roce 1972 ve třídě 4.C.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Giovanni Giolitti ministerským předsedou Itálie

3. listopad 1903

Liberál Giovanni Giolitti se stal italským ministerským předsedou. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.