Okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií.

Okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií.

V pátek 19. 4. 2024 se v hale ZŠ Komenského v Nymburce uskutečnilo okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií. Naši školu reprezentovala dvě družstva dívek. Družstvo A obsadilo 2. místo.

Turnaj dívek se hrál ve dvou čtyřčlenných skupinách na jeden vítězný set do 25. Vítězové skupin postoupili do finále a druhé týmy ze skupin se utkaly o 3-4 místo. Tyto zápasy se hrály na dva vítězné sety do 20.

Do dívčí skupiny A nastoupily tyto týmy:

Gymnázium B. Hrabala Nymburk A

 Semice

Gymnázium JP Poděbrady

 Komenského Lysá nad Labem

 

Do dívčí skupiny B nastoupily tyto týmy:

Gymnázium B. Hrabala Nymburk B

ZŠ  Juventa Milovice

 Komenského Nymburk

 Tyršova Nymburk

 

Naše družstvo A, ve kterém hrály tyto studentky: Zuzana Zbejvalová, Laura Helbichová, Ema Hérová, Vendy Sedlatá, Rachel Vandasová, Josefina Čapková, Klára Magadová, Anna Spudichová a Aneta Laštovičková, jasně vyhrálo všechny zápasy ve skupině a zaslouženě postoupilo do boje o 1. místo. Ve finále proti ZŠ Komenského v Nymburce se nám nepovedl vstup do prvního setu a nepomohl už ani velmi solidně odehraný konec setu a děvčata prohrála. Druhý set byl z naší strany velmi bojovný a bez chyb. Díky tomu jsme celkem jasně zvítězily. I ve třetí zkrácené hře se nám zpočátku velmi dařilo. Dostaly jsme se do vedení 9:7, ale nepodařilo se nám dát ten poslední rozhodující desátý bod, a se tak vítězem celého turnaje stala děvčata ze ZŠ Komenského v Nymburce. Velkou roli na skvělém výkonu dívek z A týmu měla i Adri Benešová, která je skvěle koučovala.

 

 

Družstvu B ve složení: Ema Zelinková, Anna Němcová, Emma Kořínková, Kája Vrbacká, Ines Maria da Silva, Kačka Hejnová a Maruška Hubáčková, se bohužel nepodařilo vyhrát ani jeden zápas, ale všechna utkání byla velmi vyrovnaná. Vzhledem k tomu, že většina z nich je ještě v primě, tak věřím, že v příštím roce už svým soupeřkám dokáží vzdorovat daleko lépe.

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. MgA. Josef Krofta

prof. MgA. Josef Krofta (30. 3. 1943-18. 3. 2015), divadelní režisér, loutkoherec a vysokoškolský pedagog, držitel prestižní Ceny Thálie za celoživotní mistrovství, absolvoval v roce 1960.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
24.04.2024

Celé čtvrteční dopoledne bude pro návštěvníky připraven ve škole i mimo ni doprovodný program mezinárodní konference Bohumil Hrabal neidylický. Pro návštěvníky konference, pro studenty naší školy i studenty z blízkých gymnázií se tak skýtá možnost podívat se na program, který si k výročí 110 let od narození pana spisovatele připravili žáci a učitelé naší školy!

 

 

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.