Okresní kolo SŠ ve volejbalu

Okresní kolo SŠ ve volejbalu

V úterý 8. 3. 2022 se po dvou letech opět mohlo uskutečnit okresní kolo  ve volejbalu. Naší školu reprezentovala celkem čtyři družstva. Dvě družstva dívek a dvě družstva chlapců. Naši chlapci i dívky obsadili 1. místo v obou kategoriích. 

 

 

V chlapecké tříčlenné skupině se hrálo na dva vítězné sety, každý s každým. Naše družstvo ve složení  Vojta Bejbl, Vojta Žáček, Fanda Vlasák, Oskar Palovčik, Tobiáš Daneš a Petr Strolený vyhrálo oba zápasy a získalo tak 1. místo. Druhé družstvo tvořili studenti ze septimy A a B: Lukáš Wild, Jiří Beneš, Adam Haluška, Jan Němec, Ondra Jakubal a Vojta Šubrta, po těsných prohrách v obou zápasech obsadili 3. místo.

 

V  kategorii dívek se mezi sebou utkalo 7 týmů: naše A a B družstvo a dívky ze SZŠ Nymburk, Ekogymnázia v Poděbradech, OA Lysá nad Labem, Gymnázium Jiřího z Poděbrad a z HŠ Poděbrady. Dívky hrály ve dvou skupinách (jedné čtyřčlenné a jedné tříčlenné každý s každým na 1 vítězný set). Naše Áčko tvořily hráčky z týmu volleyball.cz Nymburk:  Adri Benešová, Ellen Poupová, Áďa Pecháčková, Kája Šilhánová, Bára Pechová a Mája Elišková potvrdily roli favorita a vyhrály všechny zápasy ve skupině, i celý turnaj, když ve finále porazily družstvo z HŠ v Poděbradech. Naše BéčkoMája Hanke, Kačka Pokorná, Kája Šustrová, Kristýna Prokešová, Vanda Samohelová, Josi Čapková a Alice Špinarová  obsadily 5. místo, když nejprve postoupily ze 3. místa ze skupiny, a pak v souboji o konečné pořadí porazily 3. tým z druhé skupiny: OA z Lysé nad Labem.

 

Děkuji hráčkám a hráčům za předvedené výkony. 

V. Martínková

 

Výsledky:

 

chlapci

1.       místo: GBH Nymburk A

2.       místo: Ekogymnázium Poděbrady

3.       místo: GBH Nymburk B

 

dívky

1.       místo: GBH Nymburk A

2.       místo: HŠ Poděbrady

3.       místo: GJP Poděbrady

4.       místo: SZŠ Nymburk

5.       místo: GBH Nymburk B

6.       místo: OA Lysá nad Labem

7.       místo: Ekogymnázium Poděbrady

 více fotografií zde

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

genmjr. Josef Jaške

Genmjr. Josef Antonín Jaške (31. 3. 1913-20. 6. 2001), letec a 1. český velitel 313. perutě RAF, absolvoval v roce 1931.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Řízení vzducholodi

12. listopad 1903

Francouz Henri Juillot podal nový důkaz o řiditelnosti vzducholodi:

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.