Volby do Školské rady Gymnázia Nymburk

V letošním roce se konají volby do školské rady Gymnázia Nymburk. Volby se budou konat v úterý 20/11. Dopoledne budou volit zletilí studenti, tuto část voleb organizačně zajistí Studentský parlament. Zákonní zástupci nezletilých studentů budou mít možnost volit v podvečer v průběhu třídních schůzek RSG.

Do letošního roku pracovala ve školské radě jako volený zástupce za rodiče a zákonné zástupce nezletilých studentů paní Markéta Literová. Rozhodla se dále ve své práci nepokračovat. Pro školu v průběhu několika let odvedla spoustu práce, za což jí patří velký dík!

Do školské rady se volí z kandidátů, kteří mají o práci ve školské radě zájem a ve volbách získají důveru rodičů a zletilých žáků. O možnost pracovat ve Školské radě Gymnázium Nymburk se ucházejí čtyři kandidáti:

  • slečna Zuzana Zadražilová
  • slečna Markéta Lompartová
  • pan Petr Plaňanský
  • pan Roman Fiala

Dva z této čtveřice, kteří získají největší počet hlasů, budou další volební období členy školské rady. Nabízíme stručné informace o kandidátech, z nichž budou žáci a rodiče v úterý 20/11 vybírat.

 

Zuzana Zadražilová

Narodila jsem se koncem března ve znamení Berana a stejně jako představitel tohoto znamení jsem kamarádská, upřímná, cílevědomá a mám smysl pro fair play. Již 18 let jsem hrdou nymburačkou.

Letos již desátým rokem navštěvuji Základní uměleckou školu v Nymburce - obor hudební a výtvarný.

Na Gymnáziu studuji již sedmým rokem. Od školního roku 2006/2007 jsem členem Studentského parlamentu a v letošním školním roce jsem byla po druhé zvolena jeho předsedkyní. Své znovuzvolení přikládám zejména tomu, že mám výborné vztahy s vedením této školy, a tak mám dobré místo pro vyjednávání - např. ředitelského volna či jiných příjemných aktivit. Dále jsem zapojila naši školu do Sdružení gymnaziálních samospráv České republiky.

Mimo školu mám mnoho zájmů. Ráda čtu, sportuji, baví mne skoro vše - od tance přes lyžování až k jízdě na bruslích a kole. Věnuji se i drátování a hře na zobcovou sopránovou a tenorovou flétnu.

Do Školské rady jsem se rozhodla kandidovat především proto, že bych chtěla pomoci zlepšit chod školy a také zastupovat zletilé studenty a hájit jejich názory.

Markéta Lompartová

Narodila jsem se 31.10.1994 na Mělníce. Nyní bydlím v Lysé nad Labem a studuji třetí ročník zde na gymnáziu v Nymburce. Mezi mé zájmy patří čtení, jízda na kole, bruslích a spousty dalšího. Rozhodla jsem se kandidovat do Školské rady, protože bych chtěla zastupovat studenty a říkat za ně jejich názory a ovlivnit chod školy.

Petr Plaňanský

Nar. 1966, od r. 1990 ženatý, 4 děti - 3 na Gymnáziu Nymburk, nejmladší zatím v domácím vzdělávání, od léta r. 2009 bydlí v Nymburce. Je vyučen v oboru elektro (specializace slaboproud – přenosová technika), prošel řadou různých zaměstnání: od servisního technika, přes poštovního doručovatele, správce a topiče…

Mezi r. 1994-2008 byl zaměstnán jako grafik a technický redaktor pražského „Návratu domů“; od r. 2008 pak jako pastor KS Nymburk. Mezi r. 1990-1992 absolvoval biblickou školu, je absolvent řady certifikovaných kursů: hospicová péče, pastorační péče, podpůrná psychologická péče, certifikovaný lektor ICEJ a Yad Vashem v problematice antisemitismu a šoa, atd…

Pan Petr Plaňanský je dlouholetý člen předsednictva Svazu českých knihkupců a nakladatelů, zakladatel a první tiskový mluvčí Asociace pro domácí vzdělávání, dlouholetý spolupracovník Trans World Radia (po několik let moderátor sobotních pořadů na ČRo Plzeň).

V současné době pracuje jako pastor Křesťanského společenství Nymburk (v církvi od r. 1986), v regionu působí jako lektor rasové prevence, antisemitismu a šoa, etiky. Jeho koníčkem je včelaření. 

Ing. Roman Fiala

Narodil se 10. 5. 1964 v Chrudimi, mládí prožil v Pardubicích, potom léta v Praze, nyní bydlí s rodinou v Lysé nad Labem. Gymnázium Nymburk navštěvují obě jeho dcery.

Vystudoval nejprve železniční průmyslovku, pracoval jako výpravčí vlaků. Poté ekonomiku a řízení na ČVUT v Praze.

Od roku 1991 se aktivně věnoval obchodu, řídil obchodní sítě ve finančním sektoru a věnoval se praktickému trénování obchodníků a manažerů obchodu. Pracoval mj. ve společnostech Finance Consulting, a. s., Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky, a. s., Pražská manažerská akademie, s. r. o., Česká pojišťovna, a. s. Od roku 1998 se profesně zabývá lektorskou prací.

V roce 2007 zakládá společnost Alternation, spol. s r.o., v níž se společně s kolegy a přáteli věnuje vzdělávání a rozvoji dospělých, převážně v komerční sféře. Hlavními tématy jsou komunikace, týmová spolupráce, individuální rozvoj, svoboda v práci, apod… Dále spolupracuje například se vzdělávacími společnostmi M. C. Triton, Interquality, ab connectia, atd…

Krédem Romana Fialy je, že člověk je vždy na prvním místě, na což se v dnešní přetechnizované době často zapomíná... Koníčkem Romana Fialy je fotografování.

 

 

Zobrazeno: 7288x

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Valdemar Vyleťal

Valdemar Vyleťal (16. 10. 1900-20. 9. 1928), vlastním jménem František Vyleťal, učitel, spisovatel, básník a literární publicista, jehož pamětní deskou se honosí budova školy, odmaturoval na nymburské reálce v roce 1919.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smetanovy opery v Národním divadle

12. květen 1903

U příležitosti výročí úmrtí Bedřicha Smetany (†12. 5. 1884) uvedlo Národní divadlo v Praze pod taktovkou Karla Kovařovice cyklus Smetanových oper, jimiž počíná skutečná česká národní opera. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.