Lyžařský kurz 4KB

Lyžařský kurz 4KB

Poslední letošní lyžařský kurz je za námi… účastnila se ho třída 4KB a to, že si ho studenti náramně užili, můžete vyčíst z drobných postřehů, které po kurzu napsali… tak nahlédněte do zákulisí… 

„…na začátku byl všude hrozný chaos. Všichni se stěhovali, pobíhali po chatě a hledali svoje věci. Koncem dne už jsme se všichni uklidnili a začal super týden…“ (Terka Boříková)

„Rozhodně nemůžu vybrat jedinou chvíli, která by byla nejlepší. Každý den, každá hodina byla nejlepší. Užili jsme si krásný, povedený lyžařský kurz. Všechny procházky, běžkování i lyžování bylo boží a jsem ráda, že jsem tu byla s naší úžasnou třídou a nejlepšími kantory. (Bětka Galčíková)

„Nejlepší aktivitou celého týdne bylo každodenní sjíždění od přibližováku na běžkách. Několik odvážných vždy téměř bez větších problémů přejelo pláničky (i když úplně bez pádu se to nikdy neobešlo), a když přišla řada na červenou sjezdovku směrem k chatě, využili jsme svých běžek, sedli jsme si na ně a krásně dojeli až před chatu. Kvůli tomu máme sice spoustu modřin, ale ta legrace při pozorování často velmi komických pádů a výkřiků ostatních za to stála.“ (Klárka Kubíčková)

„…když jsme přijeli ve velkém spěchu na chatu, tak jsme zjistili, že všichni kolem Ádi jsou nervní a vyděšení. Uprostřed seděla Áďa smějící se nad svou rozseklou nohou. Nakonec z toho vyšlo jen pár stehů a Áďa se směje pořád.“ (Eliška Prášilová)

„Při celodenním výletě na běžkách do Harrachova jsme se rozdělili do dvou skupin. První skupina zdatnějších běžkařů byla schopna ujet výrazně větší vzdálenost než skupina druhá. Údajně prý první skupina najela 25 kilometrů a druhá 15 kilometrů. Já jsem byl zařazen do druhé skupiny. Vyrazili jsme na Ručičky a přes Kládovou cestu do Harrachova. Sněhové podmínky byli úžasné. V Harrachově jsme měli oběd v tamější restauraci a poté jsme vyjeli lanovkou na Čertovu horu a přes Studenov jsme se vrátili do chaty. Celodenní výlet bych zhodnotil povedeně.“ (Michal Průšek)

„Nejlepší byl 1. a poslední den lyžování. První den nám krásně svítilo sluníčko, podmínky byly super. Poslední den nám napadl čerstvý sníh a pan profesor nás vzal na červenou sjezdovku, která byla v tu dobu neupravená. Bylo to naprosto úžasné. Jezdilo to jako na peřině, bylo to hrozně příjemné. Nikde nikdo, jen 6 lidí z 4KB a pan profesor Raja. Splněný sen lyžařských kurzů, prázdná, pěkná sjezdovka.“ (Terka Jeřábková)

„Nejlepší lyžování bylo poslední den kurzu, když napadl nový sníh… první dvě jízdy na modré sjezdovce byl „manžestr“ a skoro prázdná sjezdovka, všichni byli okouzleni. Když se sjezdovka začala zaplňovat a vznikly na ní hrboly sněhu, na kterých se špatně jezdilo, tak jsme s panem profesorem Rajou začali jezdit  červenou sjezdovku, na které leželo deset centimetrů prašanu… byli jsme nervózní, chtěli jsme to sjet nenápadně jen jednou, ale tak se nám to líbilo, že jsme tam jezdili celý zbytek dopoledne. (Bára Parschová a Tereza Skořepová)

„Členský deník dne 4. 3. 2016: Dneska odjíždíme domů, až na pár zranění jsou všichni zdraví ale většinu tíží přibývající únava, která se každým dnem zvyšovala; tento lyžařský kurz jsme si všichni opravdu užili. Byla tady skvělá kuchařka a výborní instruktoři, se kterými byla na sjezdovkách vždy zábava. S přáním dalších takhle skvělých kurzů Kryštof Ottomanský…“

Zobrazeno: 6316x

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Pavel Zdražil

Absolvoval v roce 1984.

Narodil se 11. 9. 1965 v Městci Králové. Pochází z kantorské rodiny (dědeček – učitel, malíř a sochař G. R. Holeček),

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Mezinárodní autosalon

10. prosinec 1903

V pařížském Grand Palais byl otevřen 6. mezinárodní automobilový salon, jenž předvedl nové trendy v automobilismu.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.