EKOkurz Krásensko Kvarta A

28.05.2018
EKOkurz Krásensko Kvarta A

V pondělí(28.5.) ráno se naše třída (4KA) vydala vlakem z nymburského nádraží směr Kolín.

V Kolíně jsme přesedli do moderního rychlíku, kterým jsme jeli 2 hodiny do Blanska. V Blansku jsme ještě sedli na chvíli do autobusu. Hned první den na Rychtě, po příjezdu jsme se náhodně rozdělili do skupin, ve kterých jsme pak vytvářeli projekty nebo hráli hru Evoluce, která nás provázela celý týden. Ještě před večeří jsme si do skupin rozebrali „broďáky“ a šli jsme lovit všemožné vodní bezobratlé do zarostlého rybníka a poté jsme podle jejich výskytu určovali znečištění vody. Po večeři pro nás byla připravená ještě jedna aktivita. Dostali jsme mapu s úkoly, na které jsme měli odpovědět podle nápověd na označených místech, tudíž to byl takový orientační běh. Mohli jsme získávat kartičky do hry Evoluce za čas a správné odpovědi. Druhý den nás čekal výlet do Rudického propadání, kde se nachází náš nejvyšší vodopád, jen je zakrytý. Měli jsme možnost se jít i podívat kousek dovnitř jeskyně. Ve středu (30.5.) jsme se věnovali ornitologii a entomologii. Vždy jsme pozorovali a zapisovali si, které druhy jsme viděli, poté jsme si o nich něco říkali. Večer jsme si uspořádali takový menší táborák. Ve čtvrtek (31.5.) přišla řada na naše vlastní projekty. Každá skupina si vymyslela nějaký výzkum a co by chtěla zjistit. Pracovníci Rychty nám poskytli potřebné vybavení a objevování mohlo začít. Sbírat informace jsme měli čas do oběda. Odpoledne jsme vytvářeli plakáty, na kterých jsme shrnuli, co jsme vlastně zjistili, proč to tak asi je a doplnili jsme je o nějaký graf či obrázek. Večer jsme dohráli hru Evoluce a pomalu jsme se chystali na zpáteční cestu. V pátek (1.6.) po snídani jsme měli ještě konferenci, na které jsme naše projekty představovali ostatním a obhajovali jsme si je. Následovalo vyhodnocení a pak už jen loučení.Za naši třídu musím říct, že jsme si to určitě užili. Jeli jsme tam s mírnými obavami. Nevěděli jsme, co nás čeká, ale nakonec nás to příjemně překvapilo a všechny aktivity nás bavily. Největší úspěch sklidilo asi brodění se rybníkem, prolézání jeskyně nebo živý chameleon Vasil a gekoni, které jsme si mohli vzít do ruky.   Studentka Kvarty A.

Zobrazeno: 6180x

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. Jan Řídký, DrSc.

Prof. Jan Řídký, DrSc. (*1951), místopředseda Akademie věd ČR, někdejší ředitel Fyzikálního ústavu AV ČR, badatel v oboru experimentální fyziky elementárních částic, maturoval na naší škole v roce 1970 ve třídě III.B.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt malíře Whistlera
17. červenec 1903

V Chelsea zemřel týden po svých 60. narozeninách anglický malíř a grafik James McNeill Whistler. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.