Jazykový pobyt v Brightonu

Jazykový pobyt v Brightonu

Ve dnech od 30.9. do 7.10. se studenti a studentky kvart a kvint zúčastnili jazykového pobytu v Brightonu. V dopoledních hodinách probíhala výuka angličtiny a odpoledne navazovaly výlety po zajímavých místech v okolí. Více informací od samotných účastníků.

 

Nejhezčí výlet byl asi beachy head a seven sisters cliff. Byl to dechberoucí pohled a vzpomínky na to budeme mít asi navždy. Úžasné byly také rodiny na které jsme měli štěstí. Já měla v rodině dvě děti se kterými jsme si povídali, dívali se na filmy a hrály hry. Loučení s nimi bylo těžké a budou mi moc chybět.

Zuzana Vondráková KB

 

Jazykový kurz v Anglii jsme si se spolužáky moc užili. Až budete mít se školou příležitost vyrazit, určitě vyražte! 

Historická města a všechna navštívená místa na vás dýchnou opravdu nezapomenutelným dojmem. 

Mě nejvíce překvapil Royal Pavilion v Brightonu. Jeho vzhled k Anglii absolutně nesedí a právě to se mi na něm líbilo. 

Šimon Urban KB

 

Jsme rády, že jsme se mohly zájezdu do Anglie účastnit. Měly jsme štěstí na hodnou hostující rodinu a počasí. Nejvíce se nám líbil výlet na beachy head s výhledem na širé moře. Doufám, že se budeme moct účastnit dalších podobných zájezdů.

Anna Hérová a Žofie Petřeková

 

Exkurze do Anglie byla opravdu úžasná. Nejhezčí z odpoledních výletů byla návštěva křídových skal (Seven sisters) s krásným výhledem na moře. Škola byla za nás vpořádku jen nám přišlo že skupiny byly dost nespravedlivě rozdělené...

Naše host mamka byla velice milá, jsme strašně rádi že jsme bydlely u ní. Například jsme s ní pekly banánový chlebík. Takže za nás velice podařený jazykový kurz.

Nela Motyčková a Anna Klírová KB

 

Výlet se mi velice líbil. Příjemní lidé dobří kamarádi a skvělá atmosféra. V rodině bylo výborné jídlo a skvělí lidé co ubytovávali. Každý den krásný výlet perfektně nám vyšlo počasí a celkově to bylo skvělé. 

Tomáš Malík KB

 

Zde posílám naše zhodnocení tohoto výletu.

Organizačně se nám program moc líbil, měli jsme spoustu rozchodů a měli jsme čas na vše, co jsme potřebovali a líbila se nám volnost a to, že jste nám věřili.

Výlety se nám také moc líbily, protože byly nabité a zajímavé.

Také nás zaujaly informace od paní průvodkyně a určitě si z tohoto výletu mnoho odneseme.

Výuka byla hodně mluvící a méně gramatická a tak jsme každý měl možnost povídat a procvičovat naše anglické dovednosti.

Celkově se nám výlet moc líbil a určitě bychom ho všem na příští roky doporučili.

Děkujeme za možnost se účastnit tohoto výletu.

Schytil a Holeček QA

 

 

Dobrý den, celkově se nám výlet líbil, super jídlo, super hostitelské rodiny, super výlety, ale jednu námitku máme ,a to je cesta autobusem (raději bychom letěli letadlem)

Nejvíce se nám líbila Spinnaker tower, Hever castle a Beachy head.

Horák, Lašmanský QB

 

Tento kurz se mi velice líbil. Než jsme odjeli, bál jsem se mluvení nglicky v rodinách a ve škole, ale překvapilo mě, jak moc snadné to nakonec bylo. Příslušníci hostitelských rodin byli příjemní a dělali co mohli, abychom se měli dobře. Odpoledních programů si velice cením. Byla to samá zajímavá místa. Cestování autobusem probíhalo také bez větších problémů. 

 
David Křenek a Petr Sobíšek KB
 
 
Nejlepší odpolední výlet bylo podle nás navštívení křídových skal. Ale stejně jsme si nejvíce užili čas strávený v naší hostující rodině, společné koukání na pohádky s našimi host sestrami, povídání a hraní si. Ali a Viky
 
 
Myslíme si, že pobyt v Anglii byl opravdu zajímavý zážitek. Dozvěděli jsem se mnoho ohledně anglických zvyků a také jsme ochutnali zdejší kuchyni (k snídani topinka, k obědu něco na způsob sendviče a v deset večer těstoviny k večeři). Moc jsme si užili večery se svými spolužáky i noci v miniaturních vrzajících postelích. Z odpoledních programů jsme si pak nejvíc užil pondělí, kdy jsme viděli  křídové útesy a mohli jsme se vykoupat v moři. Paní domácí nám na konci rozdala dotazníky, a potom co jsme napsali, že vše bylo "excelent" nám řekla "bye" a my odjeli, a strávili poslední den v Londýně, kde jsme při plavbě po Temži viděli Big Ben i London Eye.
 

Vodenka, Zabaák QB

 

Měli jsme velice dobré ubytování, jídlo taky dobré. Nejvíce se nám líbil celodenní výlet do Londýna, ale ostatní dny byly také dobré. Dopolední výuka byla naučná a učitelé příjemní.

 
Kučera, Matuška KB
 
 
V sobotu 30. září jsme autobusem vyrazili na dlouhou cestu do Anglie. Jeli jsme celkem 20 hodin, i s přestávkami, a v neděli 1. října jsme dorazili na místo. Neděli jsme strávili ve městě Portsmouth, které jsme si prošli křížem krážem a večer se seznámili s našimi novými rodinami. V naší rodině byly jen rodiče, kteří na nás byli velice milí a dělali dobrá jídla. V pondělí jsme brzy ráno vstali a opět autobusem se dostavili do nové školy, kde jsme strávili dopoledne procvičováním angličtiny, poté jeli na výlet. Následující dny probíhaly podobně. Škola, výlet, až na náš poslední den - pátek, kdy jsme navštívili Londýn. Londýn jsme si také celý prohlédly, byli jsme tam asi 9 hodin a pak už zase cesta do Nymburka.

Julie Osifová, Veronika Botková KB
 
 
Anglii jsem si velice užil, nejlepší bylo Seven Sisters. Doporučil bych i jiným studentům jet, bylo to super. Rodina mohla být lepší, svačiny mi nechutnaly.
 

Matyáš Weber KB

 

 
Na zájezdu v Anglii se nam nejvice líbil výlet na Beachy heads clifs, nejméně se nám líbil první den, protože jsme byli dost unaveni z cesty a bylo az moc volneho času. V hostitelskych rodinach se nam libilo a celkove tento zajezd hodnotime pozitivně.
 
Elena Česáková, Adéla Boubínová QB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1926.

Narodil se v r. 1908. Byl význačným českým tělovýchovným pedagogem. V letech 1953 byl rektorem nově vzniklého ITVS v Praze.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Zemřel F. J. Studnička

21. únor 1903

F. J. Studnička – vysokoškolský profesor na pražské technice a univerzitě – byl autorem základní práce O determinantech, třísvazkové Vyšší matematiky a dalších děl.

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.