Výtvarná exkurze do Rudolfina a na Staroměstskou radnici v Praze

Výtvarná exkurze do Rudolfina a na Staroměstskou radnici v Praze

Dne 21. 3. 2014 vyrazily třídy 6XA a 6XB na výtvarnou exkurzi za doprovodu paní profesorky Haníkové a Sedlaté. Cílem této exkurze byly hned tři výstavy. Nejdříve jsme zamířili do galerie Rudolfinum, kde jsme navštívili dvě výstavy. První výstava se jmenovala „Only The Good Ones“, tématem výstavy byly momentky, které se obzvláště v současnosti rozmáhají celým světem. Na těchto momentkách byly věci jak z každodenního pouličního života, tak i věci  ze soukromého života. Myslím, že spoustu z nás tato výstava velice zaujala.

Druhá výstava se týkala ruského malíře Viktora Pivovarova a britského malíře Geda Quinna, která byla oproti první poněkud více klasická, ale přesto velice povedená. Nejvíce mě zaujal obraz Saturn požírající své děti, který Pivovarov velice originálně zpracoval.

Poté, co si výstavu všichni prohlédli, jsme vyrazili na Staroměstskou radnici, kde se konala výstava „Pocta Bohumilu Hrabalovi“. Osobně mi tato výstava přišla nejzajímavější, jelikož zde byla díla od různých umělců, zpracovaná každé jiným způsobem a vždy se týkala bud‘ samotného Bohumila Hrabala, anebo jeho díla.

Kateřina Honzáková, 6XA

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1914.

Narodil se 25. 1. 1895 v Poděbradech, zemřel r. 1947 v Praze. Působil jako malíř krajin a portrétů.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Přistěhovalci do USA

3. březen 1903

V USA byl schválen přistěhovalecký zákon, 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.