Mediální kurz tercie A

Mediální kurz tercie A

V týdnu od 22. do 26. 5. naše třída tercie A absolvovala mediální kurz. V pondělí za námi na první čtyři hodiny přišel pan Petr Plaňanský, který nás nejdříve seznámil s historií médií a jejich vlivem na společnost. Poté jsme se věnovali fotografování. V následujících hodinách nám pan Plaňanský ukázal spoustu možností, jak vyfotit povedený portrét několika způsoby. To jsme si samozřejmě také vyzkoušeli v praxi. Poslední dvě hodiny tohoto dne nám byly zadány úkoly, které jsme během týdne museli splnit. Naším úkolem bylo vytvořit televizní noviny, rozhlasové vysílání a denní tisk. Seznámili jsme se s tím, co je to vlastně reklama, slogan, reportáž a anketa. 

V úterý jsme se společně s prof. Lašovou a prof. Stojarovou vydali na exkurzi do Liberce, kde jsme navštívili iQLANDII a zoologickou zahradu. V iQLANDII jsme měli přibližně dvě hodiny na pořízení několika rozhovorů, reportáží a fotografií do televizních novin. Také jsme si mohli vyzkoušet mnoho zajímavých pokusů. Poté jsme se přesunuli do planetária, kde jsme zhlédli krátký pořad o vesmíru, při kterém jsme nasbírali spoustu nových informací. Po něm nám zbylo ještě trochu času, a tak jsme dotočili posledních pár záběrů z iQLANDIE a poté už jsme se autobusem přepravili do liberecké zoo. Tam jsme opět natáčeli spoustu záběrů a pořídili jsme spoustu fotografií. Někteří z nás se tu posilnili obědem, jiní se jen zchladili zmrzlinou. Pak už jsme ale museli vyrazit na cestu domů. Do Nymburka jsme přijeli okolo čtvrté hodiny odpolední. Celý den jsme si všichni moc užili.

Následující dny jsme ve skupinách zpracovávali záběry z Liberce, dotáčeli jsme reklamy a rozhovory se studenty nebo profesory. Zjistili jsme také, že největším úskalím byl zvuk či světlo při natáčení, ale všechny skupiny se s tím vypořádaly na jedničku. Poslední tři hodiny v pátek jsme prezentovali naše práce. Celý mediální kurz byl velmi vydařený a všechny práce byly povedené. Málokomu se po takto užitém týdnu chtělo zasednout zpět do lavic a učit se.

Lucka Krejzarová a Šárka Přibylová

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Josef Koštíř

Absolvoval v roce 1925.

Profesor Koštíř se narodil 25. 3. 1907 v Hroněticích u Nymburka. Po válce působil jako asistent a pak jako docent na Ústavu organické chemie Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Rooseveltův projev

2. duben 1903

Americký prezident Theodore Roosevelt přednesl v Chicagu projev, jímž potvrdil, že Monroeova doktrína je stále základem americké zahraniční politiky. 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.