Dofáci pomáhají Mikymu

Dofáci pomáhají Mikymu

Minulý týden v sobotu 1.6. pořádala Hotelová škola v Poděbradech School Food Festival. Mezi stánky různých firem a prodejců se objevil také stánek, který představoval program DofE, ale také v něm prodávali účastníci tohoto programu z HŠ a naší školy své výrobky, výtěžek z prodeje věnovali Mikymu, který navštěvuje speciální školu v Poděbradech.

 

Za naši školu se zapojila pětice studentek, které se účastní programu DofE a v rámci své aktivity talent zvolily vaření. Eliška Šafrová upekla kokosové cukroví, Alena Pustá hrudky, Kateřina Příbramská marcipánové a slané muffiny, Tereza Holečková bezlepkové muffiny a taštičky a Jarča Mrázová slané tyčky z listového těsta.

 

Naše děvčata, až na Jarču, se bohužel nemohla zúčastnit přímo prodeje svých výrobků. V pondělí 3.6 jsme dostaly skvělou a skoro neuvěřitelnou zprávu o výsledku sbírky od koordinátorky programu DofE na HŠ:

 

moc a moc děkujeme za úžasné dobrůtky, které jste nám poskytly. Lidé si je chválili a vraceli se pro přídavek.

Hned po SFF jsme peníze spočítali a vyšlo nám úžasných 9.470, - Kč. 

 

Myslíme si ale, že bychom mohli a chtěli vybrat ještě více, a tak jsme sbírku zatím ještě neuzavřeli. Zbyly nám ještě nějaké sušenky (ale asi jen 20 a 15) a tak se je tento týden pokoušíme doprodat na školním baru. Také jsme se domluvili, že já zítra na učitelském aktivu, který každý týden máme, vyzvu ještě kolegy, kteří by chtěli přispět a zatím neměli příležitost (máme také keramiku, která zbyla). No a příští úterý (11. 6.) bychom sbírku uzavřeli.

 

Potom by bylo príma, kdybychom se všichni mohli sejít a peníze společně ve speciální škole předat. Co vy na to? Hodil by se vám nějaký termín příští týden? Třeba hned toho 11. 6.? Přijeli byste na předání?

 

Ještě jednou moc děkujeme a těšíme se na vás,

 

Lenka

 

Celková suma po doprodání všech výrobků se vyšplhala na 10 270, - Kč

 

Na předávání sbírky do Poděbrad, bohužel nemohly odjet Kačka, Jarča a Alena, ale my zbývající jsme se mohly osobně setkat s Mikym, jeho maminkou a malou sestřičkou Helen. Také jsme díky tomu zjistily o něm více, jeho rodina pochází z Barmy, má pět sourozenců, trpí svalovou dystrofií a jeho zdravotní stav se stále zhoršuje. Loni byl ještě schopen se pohybovat sám, nyní to zvládá jen s pomocí druhých. Rád by odpoledne navštěvoval školní klub, který si musí hradit každý sám, protože už patří mezi starší žáky, kterým ho nehradí škola, ale jeho rodina na to nemá dostatek financí.

Pak jsme se spolu se studenty a studentkami z HŠ a jejich učitelkami vydali na prohlídku speciální školy. Mikyho paní učitelka nás provedla speciálními učebnami, které jsou přizpůsobeny specifickým potřebám jejich žáků. Dostali jsme se do tělocvičny, relaxační místnosti, do obývací místnosti, kde se starší žáci připravují na život: vaří , perou, žehlí apod., setkali jsme se se žáky školy, obdivovali jsme učitelky, které vytvářejí ve škole skvělou rodinnou atmosféru a jsou hrdé na svoji práci. Odcházeli jsme všichni s odhodláním, že tato návštěva nebyla naše poslední, že se pro tyto žáky v budoucnosti pokusíme opět něco podniknout.

Chtěla bych poděkovat všem pěti kuchařkám, které připravily ty dobroty, a taky Simče Votočkové, Lindě Murčové, Idě Pávové a Kačce Kopecké, které pomáhaly s přípravou prezentace všech výrobků na SFF.

Zobrazeno: 7781x

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jan Jelínek

Jan Jelínek (*19. 7. 1940), spisovatel, novinář, dokumentarista, režisér Československých filmových týdeníků, absolvoval na nymburském gymnáziu v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Saša Machov

16. červenec 1903

- narodil se Saša Machov (†23. 6. 1951), český tanečník a choreograf.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.