MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Zahradní slavnost

Zahradní slavnost

Bylo krásné sobotní odpoledne, blížila se třetí hodina. Obloha byla modrá, slunce svítilo, teploměr vyšplhal nad dvacet stupňů a vůbec to nevypadalo, že je osmého září, spíš tak počátek července. Před zadní brankou na nádvoří nymburského gymnázia se scházeli rodiče s dětmi. Někteří z nich se smáli, jiní měli v obličejích výrazy plné očekávání, možná i trochu nervozity. Všichni byli téměř svátečně oblečeni a v rukou drželi talíře, misky, košíky a krabičky plné sladkostí, jednohubek, ovoce, salátů, chlebíčků a dalších pochutin, jako by šli na dlouho plánovanou návštěvu k rodinným přátelům. Jejich cílem ale nebyl obývací pokoj ani zahrádka u známých, ale nymburské gymnázium, přesněji zahradní slavnost, kterou právě tuto sobotu uspořádalo Rodičovské sdružení Gymnázia Nymburk (RSG).

Celý článek

Výstava a komponovaný večer věnovaný absolventu nymburského gymnázia architektu Feuersteinovi

Výstava a komponovaný večer věnovaný absolventu nymburského gymnázia architektu Feuersteinovi

V letošním roce si připomínáme výročí 120 let od narození a 76 let od úmrtí architekta Bedřicha Feuersteina. K této příležitosti Galerie J2 připravila exteriérovou výstavu

 

120 | 76 | Bedřich Feuerstein | 1892–1936.

 

K vidění je na plotě nymburského gymnázia, tedy u budovy, v níž Bedřich Feuerstein maturoval v historicky prvním ročníku této školy. Druhé, totožné vyhotovení výstavy bude instalováno na hřbitovní zdi u krematoria, které je jednou z pouhých dvou architektonických realizací Bedřicha Feuersteina u nás.

Celý článek

Výsledky Studentských voleb 2012 na našem gymnáziu

Výsledky Studentských voleb 2012 na našem gymnáziu

Projekt Studentské volby 2012 přiblížil studentům volební systém v České republice a rovněž připomněl blížící se krajské volby.

Celý článek

Geologické kurzy 2012 - informace pro studenty a rodiče

Geologické kurzy 2012 - informace pro studenty a rodiče

Geologické kurzy na chatách RSG v Rokytnici nad Jizerou proběhnou na přelomu září a října. Jsou určeny pro studenty druhého ročníku VG.

 

Celý článek
<předchozí 1 ... 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 ... 762 další >

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Akad. mal. Helena Ambrosová

Absolvovala v roce 1952.

Narodila se 31. 8. 1934 v Liptovském Mikuláši. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

A. Balfour

8. červenec 1903

Německé listy citovaly řeč britského ministerského předsedy Arthura Balfoura: 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.